Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα (ξανά) στον ΧΥΤΑ Φυλής

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα
Έχει συμβεί στο παρελθόν (τουλάχιστον δύο καταγεγραμμένα περιστατικά την τελευταία 3ετία), συμβαίνει πάλι ξανά και αν δεν παρθούν μέτρα θα συμβεί και στο μέλλον.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 27/3 έγιναν τρεις συλλήψεις στον ΧΥΤΑ Φυλής, όταν εντοπίστηκε νταλίκα η οποία ξεφόρτωσε στη Χωματερή επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η νταλίκα μετέφερε υγειονομικό υλικό προερχόμενο από θεραπείες καρκινοπαθών (σωληνάκια, ούρα, πύον, σύριγγες κλπ) από δύο δημόσια και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και η σύλληψη έγινε από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της κρατικής ασφάλειας, κατόπιν ειδοποίησης από τον υπεύθυνο μετρήσεων του ΧΥΤΑ.
Στο σημείο κλήθηκε και ειδικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, από το τμήμα ελέγχου μετρήσεων και υδροοικονομίας περιβάλλοντος, ενώ να αναφέρουμε πως οι τρεις συλληφθείσες γυναίκες οι οποίες θεωρήθηκαν υγειονομικώς υπεύθυνες, πιθανώς να μην γνώριζαν τη σύσταση των απορριμμάτων.
Ο ΧΥΤΑ Φυλης με βάση την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και την Άδεια Λειτουργίας που του έχει χορηγηθεί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δέχεται απόβλητα, με εξαίρεση τα αποστειρωμένα ΕΑΑΜ (Επικίνδυνα Απόβλητα Αμιγώς Μολυσματικά).
πηγή http://www.cityface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου