Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Κέρκυρα: Σε ιδιώτη η καθαριότητα με απόφαση δημοτικού συμβουλίου

 
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εργολάβους στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, η οποία είχε και μια πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς διεξήχθη σε 3 μέρη.
Έτσι λοιπόν, αρχικώς εγκρίθηκαν οι αναθέσεις στο Μον Ρεπό, στη συνέχεια το συμβούλιο διακόπηκε για να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή και τέλος επαναλήφθηκε όπου και ψηφίστηκε η αναγκαία αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού.
Όπως σημειώνει το corfupost.gr η συνεδρίαση διεξήχθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεδομένης της αδυναμίας του Δήμου να καλύψει τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων με την υπάρχουσα δύναμη της υπηρεσίας καθαριότητας.
Κατά τη συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή πρότεινε να εγκριθούν 11 εργολαβίες σε αντίστοιχο αριθμό δημοτικών διαμερισμάτων συνολικού κόστους 822.864 ευρώ, σημειώνοντας ότι τα χρήματα αυτά θ’ αφαιρεθούν από τον κωδικό της πληρωμής έκτακτου και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη προσληφθεί οι νέοι εργαζόμενοι και οι συμβάσεις των εποχιακών έχουν λήξει.
Σε αυτό το σημείο προέκυψε και το ζήτημα με τις προσφυγές των εποχιακών, καθώς αν δικαιωθούν από το Δικαστήριο θα πρέπει να επαναπροσληφθούν, οπότε και τίθεται το θέμα πως θα καταστεί δυνατή η πληρωμή τους.
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή τόνισε ότι αυτό θα μπορέσει να λυθεί με αντίστοιχη ακύρωση των εργολαβιών.
Σε ότι αφορά τέλος τις διαδικασίες που θ’ ακολουθηθούν για τις αναθέσεις, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Παντελιό ορισμένες από αυτές θα γίνουν με ανάθεση γιατί τα ποσά είναι μικρά, ορισμένες θα προχωρήσουν με ταχείες διαδικασίες, δηλαδή με απλή κατάθεση προσφορών, ενώ η εργολαβία που θ’ αφορά την πόλη της Κέρκυρας κι έχει μεγάλο προϋπολογισμό θα γίνει με διαγωνισμό.
Να σημειώσουμε ότι κατά τη συνεδρίαση η παράταξη της κας Υδραίου ψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής αλλά με παρατηρήσεις, ενώ αρνητική, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε η ψήφος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
πηγή http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου