Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Δημόσιο: Ποιοι υπάλληλοι προστίθενται στις ευπαθείς ομάδες (λίστα)

 
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας «ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας καθόρισε τα άτομα που βρίσκονται στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και για τις οποίες πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα στο χώρο του Δημοσίου και έβαλε μέσα σε αυτές τις ομάδες που είναι με σοβαρή ανοσοκαταστολή τα άτομα:
-Με σοβαρή καρδιοπάθεια
-Σοβαρή πνευμονοπάθεια
-Αρύθμιστο ζακχαροδιαβήτη
-Κακοήθεια υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή άλλη ανοσοθεραπεία
-Μεταμοσχευμένους υπό ενεργό ανοσοκαταστολή».
Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με τα επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού που αφορoύν τη λειτουργία του δημοσίου, προβλεπόταν «παροχή υποχρεωτικής άδειας σε ευπαθείς ομάδες (καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένους)». Προστίθετο ωστόσο ότι:
«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εκτός από τους καρκινοπαθείς και τους μεταμοσχευμένους να συμπεριληφθούν και άλλοι υπάλληλοι στην κατηγορία των «ευπαθών ομάδων».  Γι’ αυτό το υπουργείο Εσωτερικών έχει στείλει από τις 9/3 σχετικό έγγραφο προς  τους αρμόδιους φορείς (Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού και Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας) με το οποίο έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, να προσδιοριστούν αρμοδίως πώς ορίζονται και ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. «Βάσει της σχετικής απάντησης των αρμοδίων φορέων , η Υπηρεσία μας προβαίνει στις κατά περίπτωση απαιτούμενες ενέργειες ειδικά ως προς το ζήτημα των ευπαθών ομάδων. Σε περίπτωση που οριστούν επιπλέον ευπαθείς ομάδες, πέραν των ρητώς προβλεπομένων στην από 14/3/2020 ΠΝΠ, η Υπηρεσία μας θα προβεί κατ’ επειγόντως στην έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. και σε άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων και υπηρεσιών, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται για την κατά το δυνατόν λυσιτελή λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παρούσας έκτακτης κρίσης».
Πλέον, ο δρόμος είναι ανοιχτός για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να εκδώσει άμεσα την ΚΥΑ, ώστε οι συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων να λάβουν την απαιτούμενη άδεια από την εργασία τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν.
πηγή https://www.aftodioikisi.gr

6 σχόλια:

  1. Δηλαδή εγώ που έχω βρογχικό άσθμα και ρινίτιδα μου λέτε πως δεν ανήκω στις ευπαθείς ομάδες που είμαι καθαρίστρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ανήκω στις ευπαθείς ομάδες εγω που με ιατρικές γνωματεύσεις εχω χρόνια νευρολογικά και νευρομυϊκά νοσήματα. Να πολεμήσετε εσείς με την Τουρκία αύριο για το κράτος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ενημερώσω ότι μέχρι στιγμής δεν καλύπτονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν σύζυγο με σοβαρά προβλήματα υγείας. Τι ισχύει στις περιπτώσεις που ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει 80% αναπηρία, είναι αιμοκαθαρούμενος ή καρκινοπαθής ή είναι χειρουργημένος και ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα φωνάξουμε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μας λύσει τα προβλήματα αυτός μπορεί να μας βάλει στην λίστα με τις ευπαθείς ομάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δερματοπάθειες με ανοσοκαταστολη και 70% αναπηρία τι προβλέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι σημαίνει βρε παιδιά αρυθμιστος διαβήτης ;;; Εγώ που έχω Διαβήτη παίρνω αγωγή εδώ και 10 χρόνια χάπια δεν είμαι ευπαθείς ομάδα ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή