Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Τι ισχύει με την προκαταβολή μισθού σε ΙΔΑΧ

 
Το ισχύον καθεστώς για την προκαταβολή μισθού σε ΙΔΑΧ ξεκαθαρίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με το έγγραφο του ΓΛΚ, η μισθοδοσία των υπαλλήλων ΙΔΑΧ των ΟΤΑ προκαταβάλλεται, όπως και η αντίστοιχη μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα το ΓΛΚ:
Ερώτηση: Οι υπάλληλοι των Δήμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου χρόνου, έχουν δικαίωμα στην προκαταβολή του μισθού τους, όπως γίνεται και με το μόνιμο προσωπικό;
Απάντηση: Επί του θέματος σχετικό είναι το υπ’ αρ. 2/8347/0022/1-2-2012 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα: «Πληρωμή αποδοχών υπαλλήλων ιδαχ», σύμφωνα με το οποίο και τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 13 του Ν.2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α’):
«…………….Οι αποδοχές των υπαλλήλων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ που εντάσσονται στο σύστημα πληρωμής αποδοχών του άρθρου 1 του Ν. 2303/1995 (ΦΕΚ 80/Α’) (ΔΙΑΣ) καταβάλλονται σύμφωνα με τα ισχύοντα για τους τακτικούς υπαλλήλους των ανωτέρω υπηρεσιών……………………………Επίσης, για όσους δήμους έχουν ενταχθεί στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ ή η πληρωμή των αποδοχών του προσωπικού γίνεται μέσω ΕΑΠ οι αποδοχές των ως άνω υπαλλήλων θα καταβάλλονται τις ίδιες ημερομηνίες που καταβάλλονται και των μονίμων υπαλλήλων του ίδιου Δήμου».
Σημείωση: Το ανωτέρω ισχύει για όλους τους εργαζομένους ΙΔΑΧ στο δημόσιο τομέα.
πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου