Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

«Ψαλίδι» στις πρόσθετες αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων -Κρούσματα υπερβάσεων


Περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, όπως είναι οι υπερωρίες, οι αποζημιώσεις ή αποδοχές για την παροχή επιπλέον υπηρεσιών που μπορεί να μην πληρώθηκαν νόμιμα, βάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από «κόσκινο», σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews της Κυριακής, θα περάσουν το επόμενο διάστημα όλες οι πρόσθτες αποδοχές του Δημοσίου, ώστε να εντοπιστούν και να αποτραπούν περιπτώσεις πληρωμών που αποδεδειγμένα παραβιάζουν τα όρια που θέτει ο νόμος. Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, που είναι η υπέρτατη Αρχή ελέγχου των στοιχείων 768.009 δημοσίων υπαλλήλων και έχει τη μισθοδοσία του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Η παρέμβαση δεν είναι τυχαία καθώς έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις καταστρατήγησης των νόμιμων πληρωμών μισθοδοσίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ορθή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ακόμα και μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, εξακολουθούν να υπάρχουν καταγγελίες για πλασματικέ υπερωρίες, έξοδα κίνησης – «μαϊμού», συμμετοχές σε ανύπαρκτες επιτροπές, που αποτελούν πραγματικές δημοσιονομικές νάρκες. Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα που συστάθηκε στο Γενικό Λογιστήριο, με εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, για να τρέξει όλο το εγχείρημα, θα τυποποιήσει τις διαδικασίες διασταυρώσεων που θα πραγματοποιηθούν, ενώ τα αποτελέσματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής και από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων για τη διενέργεια περαιτέρω στοχευμένων ελέγχων, προκειμένου να αποτραπούν ή να εντοπιστούν μη νόμιμες πληρωμές.
Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των δημοσιονομικών Αρχών μπαίνουν το 2019 28 φορείς του Δημοσίου, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και άλλα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, στα οποία θα πραγματοποιηθεί έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος. Οι έλεγχοι αφορούν κυρίως των οικονομική διαχείριση των φορέων, καθώς για τη συντριπτική πλειονότητά τους υπάρχουν καταγγελίες.
πηγή https://www.aftodioikisi.gr

2 σχόλια:

  1. ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ αμφιβάλλω αν είσαι "εργαζόμενενος σε Δήμο"
    διαφορετικά θα ήξερες ότι οι εργαζόμενοι σε δήμους πληρώνουν σημαντικό κομμάτι των εξόδων κίνησης από τη τσέπη τους (αφού η υπηρεσία δικαιολογεί ψίχουλα και άν), δουλεύουν εκτός ωραρίου με την υπόσχεση ρεπώ που ποτέ δε δίνονται, και η συμμετοχή σε επιτροπές είναι αμισθί (ασχέτως αν είναι εντός ή εκτός ωραρίου, εντός ή εκτός έδρας)
    Θα ήξερες ότι οι υπάλληλοι όλου του "δημόσιου τομέα" (μόνιμοι, αορίστου, ορισμένου χρόνου και μετακλητοί) είναι λιγότεροι από 700.000 (και άλλοι 20.000 είναι οι αιρετοί και λοιπές περιπτώσεις)
    Θα σκεφτόσουν ότι οι "δεκάδες" περιπτώσεις καταστρατήγησης του νόμου (πόσες δεκάδες δηλ? 20-30-100? στο σύνολο των 700.000) δεν αρκούν για τίτλο "«Ψαλίδι» στις πρόσθετες αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων".... (άσε που από πουθενά δεν προκύπτει ότι η καταστρατηγήσεις έγιναν από υπαλλήλους και όχι από αιρετούς ή ιδιώτες που πληρώνονται από το δημόσιο)...
    Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι (όπως προκύπτει από το άρθρο της real που αναμνεταδόθηκε από την aftodioikisi που αναμεταδόθηκε απο το εργαζόμενοι σε Δήμους): ελέγχονται καταγγελίες για παράνομες αμοιβές στο δημόσιο τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους οτα μαλλον μιλαει για τις πλασματικες ωρες και νυχτερινα και κυριακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή