Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Μια “γυναίκα” για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Διαβάζουμε από χτες για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ελληνική Ιστορία

Αποτέλεσμα εικόνας για σακελλαροπούλου

Κι αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και πρέπει να είμαστε υπερήφανες που για πρώτη φορά βρίσκεται μια γυναίκα σ’ αυτό το ανώτατο αξίωμα.
Γυναίκα ονομάζεται κάθε άνθρωπος που ανήκει στο θηλυκό φύλο. Ωστόσο η διαφορά από τον άντρα δεν είναι μόνο βιολογική.
Σε κάθε άνθρωπο συνυπάρχουν ανδρική και γυναικεία φύση, όχι ως βιολογικά χαρακτηριστικά, αλλά ως συμπεριφορές.
Η ανδρική φύση έχει την τάση περισσότερο να εκλογικεύει καταστάσεις, να τις αντιμετωπίζει με λιγότερο παρορμητισμό και περισσότερη μεθόδευση, να λύνει διαφορές με διαμάχες (καυγάδες, ακόμα και πολέμους), να έχει φιλοδοξίες και να νιώθει την πρόκληση στον ανταγωνισμό, να μην παίρνει αποφάσεις που βασίζονται στο συναίσθημα, είναι φύση ανυπόμονη και αναζητεί την επιβεβαίωση κι επιβράβευση. Πολλές φορές χαρακτηρίζεται και από σκληρότητα.
Η γυναικεία φύση έχει την τάση να βλέπει τις καταστάσεις πιο συναισθηματικά, ακόμα και να βασίζεται στο ένστικτο, να είναι πιο παρορμητική, μεθοδική όσον αφορά συγκεκριμένα θέματα του παρόντος αλλά όχι προγραμματιστική για το μέλλον, προσπαθεί να χαμηλώσει κι απαλείψει εντάσεις, είναι υποχωρητική και υπομονετική, αποφασίζει πιο πολύ βάσει συναισθήματος, έχει μεγάλη υπομονή και δεν περιμένει επιβράβευση για να κάνει το καθήκον της. Η τρυφερότητα είναι αυτό που την χαρακτηρίζει.
Και οι δύο αυτές πλευρές συνυπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου φύλου, ωστόσο όπως είναι φυσικό, η πλάστιγγα γέρνει περισσότερο προς εκείνη την πλευρά που ταυτίζεται και με το βιολογικό φύλο. Αυτό τουλάχιστον ήταν πολύ πιο έκδηλο στα προ “εξισώσεων” των δυο φύλων και την είσοδο της γυναίκας στην παραγωγή, στα αξιώματα και στον ανταγωνισμό για μια καριέρα.
Το να λέμε, λοιπόν, ότι μια “γυναίκα” λαμβάνει αυτό το ανώτατο αξίωμα του ΠτΔ και να χαιρόμαστε γι’ αυτό, θα πρέπει αυτή η γυναίκα, να έχει τη γυναικεία φύση της πολύ πιο έκδηλη από την ανδρική. Γυναίκα, με ανδρικό κεφάλι και ανδρική καρδιά, δεν θεωρείται γυναίκα. Δεν ψάχνουμε τη “γυναίκα” βάσει του βιολογικού της φύλου, αλλά τη γυναίκα που εκφράζει τη γυναικεία φύση: της υπομονετικής, της συμπονετικής, της κατανοητικής, της φιλήσυχης, της σιωπηλά παραγωγικής και αλτρουίστριας.

Για παράδειγμα:

Γυναίκες υποτίθεται ότι είναι η Άνγκελα Μέρκελ, η Κριστίν Λαγκάρντ, η Κοντολίσα Ράις, η Μάργκαρετ Θάτσερ, η Χίλαρι Κλίντον και πολλές άλλες. Μόνο που η πραγματική γυναικεία τους φύση είναι καλά χαμένη και καπελωμένη από την ανδρική. Τι να πρωτοπεί κανείς για όλες αυτές τις κυρίες;
Σε αντίθεση, στον Μαχάτμα Γκάντι -τον οποίο αποκαλούσαν και “πατερούλη”- το αιώνιο αυτό σύμβολο της Αγάπης, της Ειρήνης και της Ενότητας, βλέπουμε πολύ πιο έντονο το θηλυκό στοιχείο της προσφοράς, του αλτρουισμού, της υπομονής κι επιμονής, της σοφίας και της ενσυναίσθησης. Γι’ αυτό και ο “πατερούλης” που ήταν και μητέρα όλων, ήταν αγαπητός απ’ όλους -Ινδουιστές και Μουσουλμάνους- και δυο φορές με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, κατάφερε να σταματήσει τις εχθροπραξίες μεταξύ τους, κάνοντας απεργία πείνας.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μακράν απέχει από τη γυναικεία φύση. Έχει αποδείξει ότι είναι συστημική όσο χρειάζεται για να την θέλει το σύστημα, είτε αυτό εκφράζεται μέσα από την αριστερά όπως την γνωρίσαμε, είτε τους φιλελεύθερους όπως εξακολουθούμε να τους γνωρίζουμε, και με τις μηδέν διαφορές μεταξύ τους.
  • Θεώρησε συνταγματικά εντάξει το α’ μνημόνιο
  • Δεν ήθελε να εξεταστεί καν ως έγγραφο η λίστα Λαγκάρντ και ζητούσε απαλλαγή Παπακωνσταντίνου
  • Παρά το “περιβαλλοντικό” νομικό ενδιαφέρον της “καθάρισε” υπέρ της Ελληνικός Χρυσός
  • Ως πρόεδρος πλέον του ΣτΕ- αποφασίζει το οριστικό τέλος σε 13ο – 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων σε αντίθεση με πρότερη διαφορετική απόφαση
  • Τον Δεκέμβρη του 2019 κατηγορείται για κακοδικία στην υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ (Mr. Bitcoin), από την συνήγορό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες
Σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο που υποκρίνεται ότι πρέπει να συμμετέχουν και οι γυναίκες στα κοινά, αυτές που τελικά συμμετέχουν είναι όσες έχουν κεφάλι και καρδιά ανδρός.
Κάτι που, όχι μόνο δεν τιμά τις γυναίκες, αλλά τις προσβάλλει τα μάλα, αφού τους υποδεικνύει ότι για να ξεχωρίσουν, για να επιβιώσουν, για να αναδειχτούν, πρέπει να αποποιηθούν τη γυναικεία φύση τους. Να γίνουν συστημικές και υποτακτικές μαριονέτες.
Την τιμή αυτή, λοιπόν, σας την επιστρέφουμε…
πηγή https://igata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου