Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ :ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ


 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ
Η νέα εποχή στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοματοποιημένης ηλεκτροκίνησης για τον Δήμο Τρικκαίων. Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2019 δύο γεγονότα «υπογράφουν» αυτή τη νέα εποχή. ΤΟ πρώτο, η υπογραφή σύμβασης για την κυκλοφορία 2 πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών λεωφορείων. Το δεύτερο, οι δυνατότητες συνεργασίας με κινεζικό όμιλο εταιρειών, για ίδρυση στα Τρίκαλα, Κέντρου Ερευνας για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση.

 Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη συνεχή προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων για καινοτόμες δράσεις, υλοποιείται προσπάθεια για συνεργασία με κορυφαίο κινεζικό όμιλο, τον Weichai Group. Η συνεργασία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, αφορά στην ίδρυση στα Τρίκαλα, ενός Κέντρου Ερευνας (R&D) για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση.


 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ

Απορριμματοφόρο… διαλύθηκε εν κινήσει στα Τρίκαλα

Ένα πρωτόγνωρο ατύχημα με απορριμματοφόρο του Δήμου Τρικκαίων σημειώθηκε την Τρίτη 18/12/2019 , όταν αποκολλήθηκε από το όχημα ο κάδος περισυλλογής των απορριμμάτων.

 Λύσεις σε ζητήματα καθαριότητας, με τη συνεργασία των εργαζομένων, προωθεί η δημοτική αρχή Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε την Τετάρτη, παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Ζιώγα, με εργαζόμενους – οδηγούς στην καθαριότητα, με οδηγούς – χειριστές μηχανημάτων και με το ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων.
Αντιπροσωπεία των οδηγών συζήτησε με τον κ. Παπαστεργίου την ανάγκη ενίσχυσης του εξοπλισμού οχημάτων με απορριμματοφόρα. Η συζήτηση ήταν ενδελεχής και επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες για το είδος και το κόστος των απορριμματοφόρων, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων να θέτει επί τάπητος την ενίσχυση ή και αντικατάσταση του στόλου, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Επίσης, με το ΔΣ των Δημοτικών Υπαλλήλων ο κ. Παπαστεργίου συζήτησε θέματα ασφάλειας και μέτρων ατομικής προστασίας.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ
ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου