Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ :Την ιδιωτικοποίηση μέρους της Καθαριότητας αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Την ιδιωτικοποίηση μέρους της Καθαριότητας αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή
Την ιδιωτικοποίηση μέρους της Καθαριότητας αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης, που συνεδρίασε με παρόντα μόλις τα έξι από τα εννέα μέλη, δια περιφοράς την Τρίτη 16 Ιουνίου. Είχε προηγηθεί κατάληψη στο Δημαρχείο Πεντέλης το πρωί της ίδιας μέρας, μετά την απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, λόγω της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης μέρους των υπηρεσιών καθαριότητας.
Οι παρόντες
Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι Νέα Αρχή» Αντώνης Φειδοπιάστης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» Λευτέρης Κοντουλάκος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης» Σπύρος Κωνσταντάς, ο πρώην γ. γ. του υπουργείου Εργασίας και υπεύθυνος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Νεφελούδης, οι βουλευτές Βορείου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Παφίλης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της διοίκησης όσο και της μειοψηφίας.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν επίσης εργαζόμενοι, εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ, επικεφαλής παρατάξεων και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. «Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει από την πρώτη στιγμή τονίσει, πώς μετά τις διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα στους Αιρετούς με μειοψηφίες και μέσω των Οικονομικών Επιτροπών να αναθέτουν Υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Δήμων σε ιδιώτες, η «μάχη» θα δίδεται σε κάθε σχετική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, σε κάθε επιχειρούμενη απόφαση Οικονομικής Επιτροπής. Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτος» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση δεν κατέστη εφικτό να επικυρωθεί σε δυο επιxειρούμενες δια ζώσης συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (9 και 10 Ιουνίου), μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου