Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Αλμωπία... 2020: Ποια προστασία του περιβάλλοντος; Εικόνες ντροπής σε παραποτάμια περιοχή

 
Πριν λίγες μέρες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τα social media κατακλείστηκαν από μηνύματα αγάπης και προστασίας του περιβάλλοντος. Το σύνθημα που επικρατούσε, «ο πλανήτης είναι το σπίτι μας».

Δυστυχώς όμως, οι εικόνες που αντικρίζουμε στην παραποτάμια περιοχή του Λουτρακίου Αλμωπίας, μόνο αυτό το μήνυμα δεν εκπέμπουν. Σκουπίδια, μπάζα και βρωμιά παντού, όπου κοιτάξει το μάτι. Μία απέραντη και ανεξέλεγκτη χωματερή, που σίγουρα δεν μπορεί να παραπέμπει στην εποχή που ζούμε.

Πολλές φορές ασκούμε κριτική στους αρμόδιους, στο Δήμο και στην Περιφέρεια, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Όμως κάποια στιγμή, θα είναι καλό να αντιληφθούμε τις ευθύνες μας ως πολίτες. Φυσικά και έχουν ευθύνη οι αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα, θα έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει. Όμως καμία παρέμβαση δεν λύνει το πρόβλημα, αν δεν συνετιστούμε ως πολίτες και αν δεν πάψουμε να ζούμε έχοντας στο μυαλό μας τα στενά όρια της αυλής μας.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους… χθες. Και στο Λουτράκι και στις δεκάδες άλλες τοποθεσίες που συναντάμε ανάλογες εικόνες. Πρόκειται για υγειονομική βόμβα, που δεν τιμά κανέναν.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους… 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου