Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Με Π. Γιαννουλάκη ! Η Αποκάλυψη του Ιωάννη (μέρος β΄)

Με Π. Γιαννουλάκη ! Η Αποκάλυψη του Ιωάννη (μέρος Ά)

ΟΤΑ αγόραζαν «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» με 300.000, ενώ πουλιόντουσαν και 66.000 ευρώ

 

Απίστευτες αποκαλύψεις περιέχει το πόρισμα της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) για τα λεγόμενα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» που προμηθεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια Δήμοι και Περιφέρειες. Όπως αναφέρεται στα έγγραφα που αποκαλύπτουν οι Data Journalists (ρεπορτάζ: Άρης Χατζηγεωργίου) «όπως διαπίστωσε ο έλεγχος της ΕΔΕΛ, οι ΤΕΧΑΝ και ENVIPCO θα καταθέσουν σε διαγωνισμό, υποτίθεται, ανταγωνιστικές προσφορές και έτσι θα δικαιολογηθεί το κόστος των 300.000 ευρώ για κάθε ένα «σπιτάκι» που θα αγοράζεται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Και αυτό, την ώρα που από έρευνα της ΕΔΕΛ διαπιστώθηκε ότι υπήρχε άλλη εταιρεία που προμήθευε αντίστοιχη εγκατάσταση έως και με σχεδόν το 1/5 του κόστους (66.000 ευρώ)»!!!!

Παράλληλα ενώ περιφέρειες και δήμοι προμηθεύτηκαν δεκάδες τέτοια σπιτάκια ως «Πολυκέντρα Ανακύκλωσης» για την χωριστή συλλογή μετάλλων, πλαστικών γυαλιού και χαρτιού, η ΕΔΕΛ αναφέρει ότι τα «σπιτάκια» αφορούν υλικά συσκευασίας και αυτό σημαίνει πως η προμήθειά τους θα έπρεπε να γίνει με βάση την «ευθύνη του παραγωγού» και μέσω των συστημάτων που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό. Ένα από αυτά τα συστήματα είναι η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» που τοποθετούσε εδώ και μια 20ετία τέτοια «σπιτάκια» σε προφανή συνεργασία με τις εταιρείες ΤΕΧΑΝ και ENVIPCO. Ενα άλλο είναι οι «μπλε κάδοι» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) που υπάρχουν επίσης τοποθετημένοι με δικά της έξοδα σε χιλιάδες σημεία της επικράτειας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΕΔΕΛ επέβαλε ποινή επιστροφής 3 εκατομμυρίων ευρώ, με τη μορφή δημοσιονομικής διόρθωσης, στον φορέα που διαχειρίζεται τα σκουπίδια της Αττικής (ΕΔΣΝΑ) μετά από την διαπίστωση πλήθους παραβάσεων σε συγχρηματοδοτούμενες προμήθειες και φωτογραφικές διαδικασίες προκειμένου να επιλεγούν τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», της εταιρείας ΤΕΧΑΝ.

Παράλληλα το πόρισμα της ΕΔΕΛ διαπίστωσε πλήθος παραβάσεων όχι μόνο στις προμήθειες του ΕΔΣΝΑ αλλά και σε εκείνες δύο ακόμη φορέων: του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του φορέα της Κρήτης ΕΣΔΑΚ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης). Στους δύο αυτούς φορείς, όμως, η ΕΔΕΛ δέχεται ότι δεν υπήρξαν εκταμιεύσεις για τις συγκεκριμένες προμήθειες οπότε δεν επιβάλλει, προς το παρόν, δημοσιονομική διόρθωση.

“Σημαντικά ευρήματα”

Ο ΕΔΕΛ αξιολογεί ως «σημαντικά ευρήματα»:

Την «μη Επαρκή Αξιολόγηση από την Ε.Υ.Δ. του ΥΜΕΠΕΡΑΑ των υποβληθεισών για Ένταξη Πράξεων»

Την «μη τεκμηρίωση από την αναθέτουσα αρχή ΕΔΣΝΑ του εύλογου της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης».

 

Την «μη επαρκή τεκμηρίωση από τις αναθέτουσες αρχές ΦΟΔΣΑ Π. Πελοποννήσου και ΕΣΔΑΚ, καθώς και την ΕΥΔ του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ του εύλογου της εκτιμώμενης αξίας έκαστης των δύο αντίστοιχων συμβάσεων».

Το ότι «ο προσδιορισμός των τεχνικών προδιαγραφών δεν διασφάλισε την ισότιμη πρόσβαση όλων των υποψηφίων και τη μη δημιουργία εμποδίων στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού»

Την «μερική διαφοροποίηση του προκηρυγμένου και παραληφθέντος φυσικού αντικειμένου των ελεγχόμενων πράξεων με κωδ. ΟΠΣ 5179757, 5179765, 5179770, 5179776 και 5179778 σε σχέση με την πρόσκληση αρ. 4572/04.05.2022 της ΕΥΔ του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ και τις αντίστοιχες αποφάσεις ένταξης».

Την «μη τήρηση των Ειδικών Όρων της Έκθεσης Τεκμηρίωσης της Υπηρεσίας Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ) από τον ΕΣΔΝΑ».

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγάλος δήμος της χώρας …ξέμεινε από οδηγούς απορριμματοφόρων

 

Τώρα λείπουν οδηγοί για την καθαριότητα των Ιωαννίνων! Από χίλια μύρια κύματα περνάει η πόλη των Ιωαννίνων σε ότι αφορά τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, η δημοτική αρχή στον τελευταίο διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβασιούχων που θα στελεχώσουν την υπηρεσία δεν πρόβλεψε καμιά θέση οδηγού με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλέον σοβαρό πρόβλημα. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «διαχειριστική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής», η οποία όπως καταγγέλλουν «πηγάζει από την πολιτική της επιλογή για απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας ώστε να δοθεί σε ιδιώτες ό,τι έχει απομείνει στο Δήμο».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Από το Φεβρουάριο διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων για την καθυστέρηση του διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις, και τελικά το Σεπτέμβριο (μετά από 7 μήνες) προσλήφθηκαν οι 24 συμβασιούχοι εργάτες καθαριότητας.

Εκτός όμως από το ότι είναι τόσο λίγοι, που δεν περίσσεψε κανένας εργάτης για τον οδοκαθαρισμό της βρώμικης πόλης των Ιωαννίνων και απασχολήθηκαν όλοι στην αποκομιδή απορριμμάτων, «ξαφνικά» προέκυψε έλλειψη στους οδηγούς των απορριμματοφόρων γιατί στο διαγωνισμό δεν προβλέφθηκε καμία θέση οδηγού.

Ακόμα όμως κι αν προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός με οδηγούς, πάλι δεν θα φτάνει το προσωπικό για να ξαναξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων γιατί τότε δεν θα επαρκούν οι εργάτες και βέβαια, πάλι θα συνεχίσει να λείπει προσωπικό απ τον οδοκαθαρισμό.

Η διαχειριστική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής πηγάζει από την πολιτική της επιλογή για απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας ώστε να δοθεί σε ιδιώτες ό,τι έχει απομείνει στο Δήμο.

Όχι μόνο δεν προσλαμβάνει μόνιμους εργαζόμενους στην καθαριότητα, αλλά ακόμα και οι συμβασιούχοι που παίρνει είναι συνεχώς λιγότεροι από αυτούς που χρειάζονται για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της υπηρεσίας.

 

Προφανώς από κάπου πρέπει να κάνουν οικονομία για να περισσέψει ζεστό χρήμα ώστε να πληρώσουν τα …«πανωπροίκια» της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΦΟΔΣΑ στον εργολάβο που θάβει τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ.

Στους εργαζόμενους όμως οι αναρρωτικές άδειες άρχισαν πάλι να αυξάνονται εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς και τα οφειλόμενα ρεπό άρχισαν πάλι να μαζεύονται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού όλο τον Αύγουστο.

Προφανώς η κυβέρνηση ωθεί την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας για τους μεγαλοεργολάβους. Είναι γνωστό ότι τα σκουπίδια είναι χρυσός.

Από την ίδια πλευρά όμως, από την πλευρά των εργολάβων, βρίσκεται και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων που -προφανώς ευχαριστημένη με την κατάσταση της καθαριότητας των Ιωαννίνων- δεν ζήτησε την μόνιμη πρόσληψη κανενός εργάτη καθαριότητας ή χειριστή για το νέο έτος.

Με όλη αυτή την μεθόδευση υπερ της κερδοφορίας των εργολάβων που τσακίζει την καθαριότητα της πόλης, οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούμε παρά να εξοργιζόμαστε με το πρόστιμο του Δήμου Ιωαννιτών στο Εργατικό Κέντρο για αφισορρύπανση. Αν ο Δήμος ήθελε τα Γιάννενα καθαρά, όφειλε να προσλάβει προσωπικό

Απαιτούμε προσλήψεις μονίμου προσωπικού ώστε να καθαρίσει η πόλη.

πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΕΛΠΙΔΩΝ ΕΝΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΚΑΜΠΑΡΕ - Angelo Karageorgos


 

Παρακολουθώντας τη διοργάνωση που ονομάζουν ολυμπιακούς αγώνες και πάλι μέσω των τελετών και των συμβολισμών τους φρόντισαν πρώτον να μας παρουσιάσουν με κάθε ευφάνταστο τρόπο τη νοοτροπία καμπαρέ που έχουν διαποτίσει όλο τον κόσμο βλασφημώντας αρειμανίως και δεύτερον τόσο στην τελετή ενάρξεως όσο και λήξεως με ανατριχιαστικά θεάματα μας υπέδειξαν τον άρχων του κόσμου τούτου και το πόσο κοντά μας βρίσκεται πλέον ο αναμενόμενος εκπρόσωπος του, στοιχεία που αναλύσαμε με προσοχή.

Ενώ αυτών είχαν προηγηθεί εξεγέρσεις σε πολλές περιοχές της Αγγλίας με αφορμή την στυγνή δολοφονία 3 κοριτσιών που έκανε τον κόσμο να ξεσηκωθεί για παρεμφερή προβλήματα με όσα αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες των λευκών. Φυσικά σε αυτή την οργανωμένη όπως πάντα εξέγερση όλοι αυτοί κατονομάστηκαν ακροδεξιοί και φασίστες δίνοντας την ευκαιρία στον δήθεν πρωθυπουργό τους και ξεπουλημένο σε κάθε διεθνιστική οργάνωση που υπάρχει πρώτον να κανακέψει κι άλλο τους μουσουλμάνους και δεύτερον να πάρει αυστηρότερα μέτρα ελέγχου των πολιτών με αποκορύφωμα τη χρήση καμερών αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίζονται όσοι ίσως διαπράξουν κάποια παρανομία στο μέλλον.

Από την άλλη στην Αμερική βλέπουμε να δημιουργείται ένα dream team μαριονετών γύρω από τον Τραμπ με τελευταία προσθήκη των Ρομπερτ Κενεντι Τζούνιορ που μπορεί να έχουν κάθετα αντίθετες απόψεις για τα μπόλια όμως τουλάχιστον τους ενώνει η αγάπη για τους εβραίους ενώ ο πρόεδρος έχει και τον Έλον Μασκ με τον οποίο τους ενώνει η αγάπη για την τεχνητή νοημοσύνη συν του ότι ο τελευταίος μπορεί να τον βοηθήσει επιχειρηματικά για να πουλήσει περισσότερες συλλεκτικές κάρτες με τον Τραμπ να χορεύει και να παίζει μποξ μεταξύ άλλων. Τουλάχιστον στη Ρωσία, ανέκαθεν όπως είδαμε, οι ισλαμιστές δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με την Αγγλία καθώς ο Πούτιν έχει δείξει τον απαραίτητο σεβασμό που τους πρέπει (και όχι σε αυτούς μόνο) καθώς τάσσεται υπέρ της συνεργασίας και συνομιλίας μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών. Όχι τίποτα άλλο αλλά μαζί με την πανθρησκεία να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν μαζί αγαπημένοι το ψηφιακό ρούβλι που βγαίνει αυτό τον καιρό αλλά και για να επωφεληθούν από τα νεα mRna μπόλια που ετοιμάζουν κατα του καρκίνου, αντίστοιχα με αυτά που η δύση ήδη δοκιμάζει κατα του καρκίνου του πνεύμονα αποδεικνύοντας πόσο καθιερωμένη προσπαθούν να κάνουν την τεχνολογία αυτή μετά και την νέα τρομοκρατία για τη νόσο των μαϊμούδων.

Όσο όμως όλοι αυτοί παίζουν τους ρόλους τους οι μεγάλες αποφάσεις που όλοι τους υπακούουν πιστά δια των ίδιων των δηλώσεων τους θα παρθούν αυτό το μήνα στη Νέα Υόρκη στη Συνέλευση του Μέλλοντος του ΟΗΕ για να γίνει η Συμφωνία του Μέλλοντος που και μόνο από τον τίτλο ένας υποψιaσμένος μπορεί να φανταστεί το μέγεθος της οργάνωσης που έχουν για την επίβλεψη των επόμενων γενεών παγκόσμια που θέλουν να υβριδοποιήσουν με την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά για το κάθε τι όπως και να τρώνε ή να έχουν κατοικίδια βιο υβριδικά ρομποτοζώα δηλαδή ζώα με εγκέφαλο ρομποτ τεχνητής νοημοσύνης με καλώδια αλλά σώμα φυσικό. Κι έτσι μέσω αυτών προσπαθεί το αφεντικό να απενεργοποιήσει την ελεύθερη βούληση μας με το να την παραδώσουμε στις μηχανές παραμένοντας αδρανείς νοητικά και κενοί συναισθηματικά. Όμως η ακρότητα των παραπάνω είναι και αυτή που αφ’ενός μεν βγάζει στο φως τα χαρακτηριστικά του κακού, όλα όσα χρειάζεται ξεκάθαρα να απομακρυνθούμε αφ’ετέρου δε μας κινητοποιεί να νιώσουμε τον Χριστό όλο και εντονότερα και με περισσότερο σθένος να βρισκόμαστε στο δρόμο Του.