Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖ. ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ «Δικαιολογίες τα περί “μη νόμιμου” επιδόματος»

 MESA amarysia copy copy copy
Ότι ο δήμαρχος υπαναχώρησε στις δεσμεύσεις του για καταβολή του επιδόματος των 176 €, υποστηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, σε ανακοίνωσή του μετά τις αποκλειστικές δηλώσεις Στεργίου στην «Α».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου Πεντέλης κ. Στεργίου – Καψάλη Δημήτριου, στην  Εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» της 14/6/2017, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής :
Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι (ΙΔΑΧ) του Δήμου ως προς την καταβολή επιδόματος των 176 €. Η ανωτέρω απόφαση επιδόθηκε στο Δήμο Πεντέλης στις 16/5/2017 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου  10418/16.5.2017 και όχι πριν από δέκα ημέρες όπως δήλωσε σε σχετικό δημοσίευμα.
Περίπου μετά από τρεις ημέρες ο ίδιος, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε σε πρωινή σύσκεψη  την ύπαρξη αυτής της απόφασης και δήλωσε ότι ως “καλός νοικοκύρης” θα καταβάλλει τα χρήματά και άμεσα αιτήθηκε την επιχορήγηση του ποσού καταβολής στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της διαδικασίας των ληξιπροθέσμων. Με τη κίνηση αυτή προφανώς και θεώρησε την καταβολή της αποζημίωσης στους εργαζομένους νόμιμη και δίκαιη. Όταν ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν υπάρχουν χρήματα να του δοθούν, γατί έχει ήδη δοθεί στο Δήμο Πεντέλης περίπου ένα ποσό  για άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές, τότε εκείνος “ξαφνικά” αποφάσισε να μη τα καταβάλλει, ούτε και σε δόσεις ακόμη, από τον προϋπολογισμό του Δήμου, επικαλούμενος την “δικαιολογία” περί μη νομιμότητας.
Με στρατηγική αιφνιδιασμού συγκάλεσε έκτακτη  Οικονομική Επιτροπή με σκοπό την λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου, προκειμένου να καταθέσει αναίρεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου. Οι υπάλληλοι αντέδρασαν άμεσα με μαζικές συγκεντρώσεις. Στη προσπάθεια του να εκφοβίσει τους υπαλλήλους κατά των μαζικών συγκεντρώσεων τους, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις των έκτακτων Οικονομικών Επιτροπών, χωρίς να υπάρξει καμία αφορμή ούτε απειλή από τους εργαζόμενους,  προέβη σε κλήση των Αστυνομικών αρχών, πράγμα πρωτοφανές, απαράδεκτο και κατακριτέο.
Κύριε Δήμαρχε, εσείς ο ίδιος αναφέρετε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, τα οποία και πρέπει να διεκδικούν. Στις υποχρεώσεις μας οι εργαζόμενοι, παρά τις μειώσεις προσωπικού, τις συνεχώς αυξανόμενες αρμοδιότητες που ανατίθενται στους ΟΤΑ από την Κεντρική Διοίκηση και τις μειώσεις των αποδοχών μας (έως 40%), ανταποκρινόμαστε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια. Τώρα ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και εμείς τα δικαιώματά μας. Τα λεφτά τα οποία διεκδικούμε, είναι λεφτά δεδουλευμένα και κυρίως δικαιούμενες αποδοχές εργαζομένων (δημοτών στην πλειοψηφία τους) σύμφωνα με την κρίση του Ειρηνοδικείου που διατυπώθηκε στην σχετική τελεσίδικη Απόφασή του.
Κύριε Δήμαρχε, σας καλούμε στη λήψη πολιτικής απόφασης, κάτι που έχουν πράξει και αρκετοί άλλοι Δήμαρχοι μη φοβούμενοι τις “τυχόν” συνέπειες.       Τέλος σας θυμίζουμε τη προσφιλή σας ρήση ‘’άνθρωπος, η απάντηση σε κάθε ερώτηση’’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου