Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Τραυματισμός εργαζόμενης σε δημοτικό απορριμματοφόρο εν ώρα υπηρεσίας

 

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε υπάλληλο στον κλάδο καθαριότητας των ΟΤΑ εν ώρα εργασίας. Συγκεκριμένα μια εργαζόμενη στην υπηρεσία  καθαριότητας του δήμου Βόλου έσπασε το χέρι της. Το ατύχημα συνέβη την Πέμπτη 4 Απρίλη.

Το χέρι της εργαζόμενης μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα. Το ατύχημα έγινε το πρωινό δρομολόγιο Κουκουράβα – Μακρινίτσα, πριν την πλατεία της Μακρινίτσας. Η υπάλληλος εργάζεται με οκτάμηνη σύμβαση και είναι πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ με ανακοίνωση της, καταγγέλλει ότι δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ειδικά των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Βόλου και των δημοτικών ενοτήτων.

ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας: Δεν φταίει «η κακιά η ώρα»

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των τελευταίων χρόνων και στην περιοχή μας. Την περασμένη Πέμπτη 4/4 η συναδέλφισσά μας Χ. Δ., συμβασιούχος 8μηνίτισσα, πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών, εργαζόμενη στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς ως συνοδός απορριμματοφόρου, τραυματίστηκε σοβαρά με κάταγμα στο χέρι. Το εργατικό ατύχημα συνέβη όταν το χέρι της μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου (“Βαρέλα”) στο πρωινό δρομολόγιο Κουκουράβα – Μακρινίτσα πριν την πλατεία της Μακρινίτσας. Η συναδέλφισσά μας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και βρίσκεται τώρα σε ανάρρωση.

 

Δεν φταίει “η κακιά η ώρα” για τα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα που βάζουν καθημερινά τις ζωές μας σε κίνδυνο. Πρόκειται κυριολεκτικά για εγκλήματα. Όλα τα τελευταία χρόνια είναι αλλεπάλληλες οι καταγγελίες που έχουμε κάνει ως ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας για τις τεράστιες ελλείψεις στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, ειδικά στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και των Δημοτικών Ενοτήτων. Μη χορήγηση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας, παλαιωμένος τεχνικός εξοπλισμός που οδηγεί σε εύκολα ατυχήματα, παντελής έλλειψη εκπαίδευσης/

Πηγαίνουμε για μεροκάματο και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί ή αρτιμελείς. Οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι, θύματα του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και της πολιτικής ομηρίας, είναι ακόμα πιο ευάλωτοι σε αυτές τις ελλείψεις.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας εκφράζει τις ευχές της στη συναδέλφισσά μας για γρήγορη ανάρρωση. Απαιτούμε από την Επιθεώρηση Υγείας και Ασφάλειας Μαγνησίας την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και την επιβολή στη Δημοτική Αρχή Μπέου της λήψης των απαραίτητων μέτρων για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα. Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, ώστε ο εξοπλισμός στις Υπηρεσίες Καθαριότητας να βρίσκεται σε άριστη λειτουργική κατάσταση, να εφαρμόζονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, να δίνονται έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα όλα τα αναγκαία ΜΑΠ»

πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου