Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Ο χώρος του αμαξοστασίου του Δ. Πειραιά «απέραντη χωματερή»

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη ότι έχει μετατρέψει τον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου στην οδό Ρετσίνα 45 σε μια απέραντη χωματερή.

Σε νεότερη ανακοίνωση το ΣΟΜΕΔΠ αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή που ανάλγητα απολύει εργαζόμενους με κατασκευασμένες και αυθαίρετες απολύσεις που καταθέτει αιτήσεις ακύρωσης αποφάσεων του δικαστηρίου προκειμένου οι συμβασιούχοι να μην παραμείνουν στην εργασία τους ούτε και προσωρινά, δείχνει έμπρακτα και ξεδιάντροπα πως αντιμετωπίζει την υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Εκτός τα ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, έπιπλα, στρώματα κλπ, που παράνομα έχει δώσει εντολή να μεταφορτώνονται στο χώρο του αμαξοστασίου, δεν είναι λίγες οι φορές που ο χώρος εργασίας για δεκάδες εργαζόμενους γίνεται και παράνομος σταθμός μεταφόρτωσης  σύμμεικτων απορριμμάτων, όπως σήμερα που πάνω από 8 τόνοι οικιακών σκουπιδιών πετάχτηκαν χύμα γεμίζοντας  μπόχα και δυσωδία το αμαξοστάσιο, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη επιβαρυμένες συνθήκες εργασίας.

Ούτε ανευθυνότητα είναι, ούτε ανικανότητα. Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή και βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Πειραιά κατά γράμμα και αποτελεί κόστος η υγεία, η ασφάλεια, ακόμα και η ίδια η ζωή των εργαζομένων, που δεν χωράει στις «αντοχές» της οικονομίας τους.

Οι εισαγγελικές αρχές που με ταχύτητα φωτός βγάζουν παράνομες τις απεργίες και καταδικάζουν αγωνιστές για την συνδικαλιστική τους δράση, κλείνουν τα μάτια και ολιγωρούν όταν πρόκειται για τις ευθύνες του κράτους ή των δημοτικών αρχών.

Με το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας» αύριο Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Δίνουμε δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί με άλλα εργατικά σωματεία του Πειραιά».

πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου