Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Πρωτοδικείο Αθηνών: Άκυρη η απόλυση συμβασιούχου -Του επιδικάστηκαν & 7.500 ευρώ

 
Μεγάλη νίκη πέτυχε «παρατασιούχος» του δήμου Χαλανδρίου του οποίου, παρά την σχετική τροπολογία του ΥΠΕΣ τον Ιούλιο του 2017, δεν είχε παραταθεί  η σύμβαση από τον νυν δήμαρχο Σίμο Ρούσσο. Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (δικηγόρος ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς) ακύρωσε την απόλυση και διατάσσει το δήμο να καταβάλει τους μισθούς στον εργαζόμενο, ύψους 7.500 ευρώ. Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  «στο Δήμο Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ) όπου από 107 συμβάσεις παρατάθηκαν μόνο 100 ενώ οι υπόλοιποι 7 απολύθηκαν!!!». Από αυτούς με την προτροπή του -ιδρυτικού-μέλους της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ Γιώργου Τσιλεδακη, οι 3+1 προσέφυγαν δικαστικά, με την πρώτη απόφαση να είναι θετική και υπάρχει αισιοδοξία και για την δεύτερη, που αφορά τους υπόλοιπους τρεις.
Πρόκειται για εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έληγαν τον Δεκέμβριο του 2017 και με τη νέα παράταση που δόθηκε, στις 31 Μαρτίου 2018 (σ.σ. ημέρα ανακοίνωσης των προσωρινών πινάκων της 3Κ), διάστημα για το οποίο το Δικαστήριο ακύρωσε (σ.σ. για τον πρώτον) την απόλυση διατάσσοντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Αναλυτικά:
Μεγάλη δικαστική νίκη μελών της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!!!
Τον Ιούλιο του 2017 δόθηκε παράταση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε ΟΛΟΥΣ τους παρατασιούχους σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δημων.Παρ όλα αυτά κάποιοι Δήμαρχοι αυθαιρετώντας έκαναν «επιλεκτικές» ανανεώσεις και απέκλειαν κάποιους…
Αυτό συνέβη και στο Δήμο Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ) όπου από 107 συμβάσεις ανανεώθηκαν μόνο 100
ενώ οι υπόλοιποι 7 απολύθηκαν!!!
Δυστυχώς όμως για το Δήμαρχο ο ένας ήταν -ιδρυτικό-μέλος της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ (Γιώργος Τσιλεδακης) και «οδήγησε» , μαζί με άλλους 3 συναδέλφους, τους εργαζόμενους (4 συνολικά) στα δικαστήρια , για να βγάλουν
ΑΚΥΡΕΣ τις απολύσεις.
Η πρώτη απόφαση βγήκε σήμερα και δικαίωσε τον έναν εργαζόμενο, ενώ περιμένουμε από μέρα σε μέρα τις υπόλοιπες, βγάζοντας ΑΚΥΡΗ την απόλυση του, επιδικάζοντας μάλιστα 7.500€ υπέρ του  Συναδέλφου ως αποζημίωση!!!
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
Από το Γραφείο Τύπου της
ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου