Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο σκύλος δε θα τσινήσει όσο τους δίνεις λίγο νερό και τροφή. Έτσι κι εμείς!

Πείραμα του Παβλόφ
Ακούω πολλούς και διάφορους να ρωτάνε πώς μπορεί να γίνει μια αλλαγή,πως μπορεί να υπάρχει ένας τελειωμός εδώ!

Συζητώντας με τον αδερφό μου, μου είπε κάτι που πιθανόν να σας προβληματίσει - πιθανόν: "Αν μας λυπηθεί ο Θεός, πρέπει να στείλει μια πτώχευση!".

Θα μου πείτε, έχεις ζήσει πτώχευση και την ξαναθέλεις; Απαντώ πως όχι, αλλά λέω επίσης πως εκείνοι που την έζησαν μια χαρά φρόντισαν ώστε να τη ζήσουμε κι εμείς..

Συνεχίζοντας, και συμφωνώντας μ' αυτό που μου είπε γιατί είναι η σκληρή αλήθεια, θα σας το πω σαν παράδειγμα: Έχεις ένα σκύλο τον οποίο ναι μεν τον κακομεταχειρίζεσαι αλλά του βάζεις και λίγη τροφή, λίγο νεράκι, μια κουρελού να κοιμηθεί. Ο σκύλος δεν θα τσινήσει, δεν θα ξεσηκωθεί, δεν θα επαναστατήσει όσο τρώει έστω αυτό το λίγο. Αν θες να δεις το σκύλο να κάνει σαν τρελός ώστε να φύγει απ' αυτό το αφεντικό και να πάει σε καλύτερο, κόψε του και το φαΐ, κόψε του και το νερό!

Προφανώς η ιστορία αυτή δείχνει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν το μισθό τους, τη σύνταξή τους, έστω και κουτσουρεμένα, και δεν αντιδρούν σε τίποτα! Ναι μεν δυσανασχετούν πού και πού, αλλά στην κάλπη δεν το δείχνουν..

Μήπως αυτή η ιστορία εντέλει αντικατοπτρίζει την κοινωνία μας, και κατ' επέκταση τον πλανήτη μας;

Καλή δύναμη και υπομονή σε ό,τι κι αν έρθει.

Εις το επανιδείν!
Π.Μ , 27 χρ. , Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου