Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας:Εγκατέλειψαν την ώρα του αγώνα.



Την Πέμπτη 16/11/2017 το μεσημέρι, θα λάμβανε χώρα το προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, με πολύ σοβαρά θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη, που η έκβασή τους βρισκόταν σε εξέλιξη, (όπως αναφέρονται πιο κάτω). Νωρίτερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, βρέθηκαν δίπλα στους απολυμένους οικογενειακούς βοηθούς, τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΚΑΠΗ Περισσού, αλλά και το σωματείο των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, που από το πρωί είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του ΚΑΠΗ, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων. 
Σχετικά με το διοικητικό σας ενημερώνουμε τα εξής:
Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Προμήθεια εμβολίων.(τετάνου, ηπατίτιδας Α και Β)
2.Εργασία την Κυριακή.
3.Ωράριο για καθαρισμό Λαϊκής αγοράς
4.Επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας
5.Ωράριο εργασίας για καθαρίστριες Παιδ. Σταθμών
6.Προσωπικό ασφαλείας
7.Παρατασιούχοι οικ. βοηθοι (απολύσεις)
8.λοιπά θέματα.
Σε αυτό το προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο με σοβαρά θέματα, που αναφέρουμε στην ημερήσια διάταξη και υπό το βάρος των εξελίξεων, ειδικά σε σχέση με τις απολύσεις των εργαζομένων στην κοινωνική υπηρεσία και την προμήθεια των εμβολίων, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής, οι εργαζόμενοι δεν εμβολιάζονται εδώ και τρία χρόνια:
Οι παρατάξεις:
- ΑΣΚ ΟΤΑ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (3 σύμβουλοι),
- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2 σύμβουλοι, έλειπε ο ένας) και
 - ΑΕΚ (1σύμβουλος)
δεν εμφανίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς μάλιστα να ειδοποιήσουν κανένα, ακυρώνοντας έτσι όχι απλά την συνεδρίασή του, αλλά κυρίως σημαντικές αποφάσεις που επρόκειτο να παρθούν, σε σχέση με το πρόβλημα των απολύσεων, την προμήθεια των εμβολίων που αφορά άμεσα την υγεία των εργαζομένων, καθώς και για τα υπόλοιπα θέματα.
Η δικαιολογία ότι είχαν δουλειά!!! δεν μπορεί πραγματικά να κρύψει ότι η απουσία τους ήταν σκόπιμη και είχε στόχο την υπονόμευση των αγωνιστικών προτάσεων που θα κατατίθονταν από τη ΔΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.
Συνάδελφοι, την ώρα της μάχης που η κατάληψη στο ΚΑΠΗ εξελίσσεται για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, που εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να λυθούν τα προβλήματα τους, που απαιτούν εδώ και τώρα να αγοραστούν τα εμβόλια, που συγκρούονται με την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, αυτοί ισχυρίστηκαν ότι είχαν δουλειά!!! Μόνο ως κυβερνητικός συνδικαλισμός μπορεί να εκληφθεί αυτή η στάση τους!!!
Συνάδελφοι,
Η ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας δεν πρόκειται να συμβιβαστεί. Δεν εγκαταλείπει καμιά από τις διεκδικήσεις μας, για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα που μας απασχολεί.
Θα ενημερώνει τους εργαζόμενους για όλα τα ζητήματα και προπαντός για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης που κυβέρνηση και κουαρτέτο ετοιμάζονται να τσακίσουν.
Γι’ αυτό καλεί τη Δευτέρα 20/11/17 εκ νέου ,έκτακτα το Δ.Σ του σωματείου για να καταλήξει σε αποφάσεις για τον τρόπο επίλυσης των παραπάνω θεμάτων, που καίνε τους εργαζόμενους..
           ΔΑΣ Ν. Ιωνίας
           Νοέμβρης 2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου