Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στη θαλπωρή του σπιτικού τους θα κάνουν οι 4 Μαρκοπουλιώτες που κινδύνευαν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες!

 santa claus
Μια εξέλιξη που ξεπερνά και τα πιο γλυκά όνειρα απλών καθημερινών βιοπαλαιστών, βιώνουν από το πρωί της Πέμπτης οι 4 πολίτες του Δήμου Μαρκόπουλου που κινδύνευσαν να χάσουν τα σπίτια τους εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν τα δάνεια που είχαν λάβει και να βρεθούν τις μέρες των γιορτών ξεσπιτωμένοι.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη για τη δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού προκειμένου να βοηθηθούν όλοι οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και την οποία πρώτο το notioanatolika.gr παρουσίασε, συγκίνησε έναν επιχειρηματία της ανατολικής Αττικής.
Αυτός ο «Άη Βασίλης», λοιπόν, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μεθενίτη, νωρίς το πρωί της Πέμπτης και τον πληροφόρησε ότι διαθέτει το ποσό των 40.000 ευρώ προκειμένου οι τέσσερις οικογενειάρχες να αποπληρώσουν έναν μεγάλο αριθμό δόσεων (κάποιοι ακόμη και το σύνολο του δανείου τους) και έτσι να μην χάσουν τα σπίτια τους και να μείνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στον δρόμο.
Μοναδικός όρος που έθεσε ο επιχειρηματίας ήταν να μην γίνει γνωστή η ταυτότητά του αφού και όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ανάμεσα στους 4 Μαρκοπουλιώτες και τις τράπεζες θα αναλάβει ο δικηγόρος του! Μάλιστα δεν πρόκειται ούτε ο ίδιος ο... Άη Βασίλης να έρθει σε επαφή με τους πολίτες που θα βοηθήσει!
Ο κ. Μεθενίτης επικοινώνησε άμεσα με τους τέσσερις οι οποίοι μετά την πρώτη έκπληξη ξέσπασαν σε δάκρυα χαρά και ανακούφισης αφού κατανόησαν ότι ακόμη και στις δύσκολες ημέρες που ζούμε υπάρχουν Άνθρωποι (δεν είναι τυπογραφικό λάθος το κεφαλαίο Α)!
Και ενώ ο ανώνυμος «Άη Βασίλης» (πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν επιχειρηματία μεσαίου βεληνεκούς αλλά τεράστιας ανθρωπιάς, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ανατολική Αττική), χάρισε με την κίνησή του αυτή τα ομορφότερα ίσως Χριστούγεννα σε τέσσερις οικογένειες συμπολιτών του, ο Δήμος Μαρκοπούλου συνεχίζει τις ενέργειες ώστε να πάρει σάρκα και οστά η πρωτοβουλία του για τη δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού που θα αναλάβει να βοηθά αποφασιστικά πολίτες των οποίων τα σπίτια κινδυνεύουν με κατάσχεση.
 Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής (15/12), κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι τρόποι στήριξης των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εξαιτίας των οφειλών τους σε τράπεζες και στο Δημόσιο!
πηγή http://www.notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου