Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στο φως οι μελέτες για τον ΧΥΤΑ Φυλής

 
Με έγγραφο προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο κοινοποιεί και στον δήμαρχο Φυλής, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητάει υπεύθυνη ενημέρωση τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων της περιοχής για την απόκρυψη μελετών που αφορούν τους ρυπαντές του ΧΥΤΑ Φυλής.
Τη μελέτη των «Asprofos Engineering» και «ETS Biogas» αποκάλυψε χθες η «Εφ.Συν». (βλ. «Βόμβες... αέρος, εδάφους, υπεδάφους στον ΧΥΤΑ Φυλής») προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και του συντονισμού συλλογικοτήτων «Δυτικό Μέτωπο» που αναμένεται σήμερα να προσφύγει στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος ζητώντας τη διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο έγγραφό της σημειώνει ότι δεν θα επιτρέψει να εκτίθενται σε τόσο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ και απευθύνει έκκληση να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα ευρήματα των μελετών.
Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ότι θα ζητήσει την αποχή των εργαζομένων από την εργασία τους προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους.
Στον πίνακα που ακολουθεί -και τον οποίο δημοσίευσε χθες η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτοντας ότι σε έκταση 10.000 στρεμμάτων διαπιστώνονται ρύποι (τοξικοί ανάμεσά τους), βαρέα μέταλλα και ραδιενεργά στοιχεία, σε ατμόσφαιρα, έδαφος και υδροφόρο ορίζοντα- αναγράφονται οι οριακές τιμές έκθεσης εργαζομένων για διάρκεια οκτώ ωρών σε ρύπους που υπερβαίνουν τα θεσμοθετημένα όρια.
ξ
πηγή http://www.efsyn.gr/arthro/poe-ota-sto-fos-oi-meletes-gia-ton-hyta-fylis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου