Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια

Απόφαση για νέα απόθεση απορριμμάτων στην α' φάση του ΧΥΤΑ Φυλής πήρε χθες σε μια υψηλών τόνων συνεδρίαση ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Σύμφωνα με την απόφαση, πρόκειται να ταφούν στο συγκεκριμένο σημείο 1,6 εκατ. κυβικά μέτρα απορριμμάτων, όγκος που υπολογίζεται ότι δίνει «παράταση» ζωής στον ΧΥΤΑ κατά περίπου 8 μήνες, όπως ειπώθηκε προφορικά στη συνεδρίαση, σύμφωνα με παρόντες.
Το βασικό επιχείρημα όσων υπερψήφισαν την απόφαση ήταν η πρόσφατη ρηγμάτωση στη β' φάση του ΧΥΤΑ και ειδικότερα οι κίνδυνοι που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους.
Επιπλέον, τονίστηκε η δέσμευση του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής να μην ανοίξει η γ' φάση του ΧΥΤΑ Φυλής.
Η χθεσινή απόφαση ερμηνεύεται από πολλούς ως επέκταση του ΧΥΤΑ. Η α' φάση ήταν το πρώτο σημείο που άνοιξε στη Φυλή για ταφή απορριμμάτων και έχει κορεστεί προ πολλού.
Η ταφή πρόσθετων απορριμμάτων είναι σήμερα εφικτή λόγω φυσικής «καθίζησης» της αρχικής χωματερής. Στην ουσία όμως, πρόκειται να θαφτούν σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια.
Εντονα αντέδρασε στη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Φυλής, Χρ. Παππούς, τονίζοντας ότι το δημοτικό του συμβούλιο έχει πάρει αρνητική απόφαση σε μια τέτοια προοπτική.
Ακόμη, έντονη ήταν και η δυσαρέσκεια μελών για το γεγονός ότι δεν τους διανεμήθηκε έγκαιρα η εισήγηση της απόφασης από τον ΕΔΣΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου