Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ :ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Αποτέλεσμα εικόνας για δημος παρου
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα ανομίας, καταστρατήγησης διατάξεων και οργανωτικής διάλυσης Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποκλειστική ευθύνη των αιρετών.
Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα καταστρατήγησης τόσο των σχετικών διατάξεων όσο και των συμφερόντων των εργαζομένων αποτελεί σύμφωνα με  την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Πάρου-Αντιπάρου (την οποία και σας επισυνάπτουμε) ο Δήμος Πάρου.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται εργάτες καθαριότητας ορισμένου χρόνου εκτελούν καθήκοντα γραφείου, εκδίδονται ψευδής βεβαιώσεις καθηκόντων, με προφανή στόχο εξυπηρετήσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα και η διάλυση και η απαξίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Οι δημότες του Δήμου πληρώνουν δημοτικά τέλη για να έχουν καθαριότητα και όχι για να εξυπηρετούνται ρουσφέτια των αιρετών.
Κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί και άλλα ερωτήματα προς το Δήμαρχο με σχετικά έγγραφα, που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με την αξιοπιστία των οχημάτων, μηχανημάτων και εργαλείων, με τη λειτουργία του Τεχνικού Ασφαλείας και Ιατρού Εργασίας, και δεν έχουν απαντηθεί.
Με βάση την σχετική καταγγελία ο Δήμαρχος κος Μάρκος Κωβαίος επιδεικνύοντας πρωτοφανή απαξιωτική συμπεριφορά αδιαφορεί για κάθε καταγγελία διαλαλώντας μάλιστα πως έχει «ανωτέρω στήριξη και έγκριση» για τις ενέργειές του.
Η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Πάρου – Αντίπαρου έχει διαβιβαστεί ήδη από 1-8-2019 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις ενέργειες της οποίας ουδεμία ενημέρωση έχουμε.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των Υπηρεσιών σας, τόσο για την αποκατάσταση της νομιμότητας όσο και για την διασφάλιση του δικαιώματος των δημοτών να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες για τις οποίες ήδη πληρώνουν.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας για τις όποιες ενέργειές σας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν.Γραμματέας
Νίκος Τράκας                                                                  Βασίλης Πετρόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου