Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Φωτιά σε απορριμματοφόρο του Δήμου Θεσσαλονίκης - Σωτήρια ενέργεια εργαζομένου

 


 Η γνώση του τι έπρεπε να κάνει σε περίπτωση φωτιάς στο βαρύ όχημα, απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΕ. ΟΤΑ, Δημήτρη Τρομπούκη, φωτιά ξέσπασε σε απορριμματοφόρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τετάρτης.

Μέλος του πληρώματος, όταν αντιλήφθηκε το γεγονός, ειδοποίησε την Πυροσβεστική, ενώ με τη χρήση ιδίων μέσων – πυροσβεστήρων – προσπάθησε να την κατασβέσει.

Ευτυχώς, από τον επαγγελματισμό του εργαζομένου δεν υπήρξαν ανθρώπινες ή υλικές συνέπειες.

 Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Ευτυχώς που όλα πήγαν καλά ... Έμπειρος ο Βασίλης, πολύ καλός συνάδελφος και από τους πρώτους που εντάχθηκαν ... έκανε ακριβώς ότι έπρεπε: άμεση ειδοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προσωρινή κατάσβεση της πυρκαγιάς με πυροσβεστήρα και όχι μετακίνηση του οχήματος, όπως του έλεγαν κάποιοι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες, που τόσο ξέρουν αλλά ουσιαστικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται παρά μόνο όταν, έλθει η πυροσβεστική. Για όσους δεν γνωρίζουν: αν μετακινούσε το όχημα δίχως πριν να κάνει χρήση δύο πυροσβεστήρων και δίχως να έλθει η πυροσβεστική, η φωτιά λόγω του στροβιλισμού του αέρα από την κίνηση του οχήματος θα είχε επεκταθεί και δεν θα είχε μείνει τίποτα απολύτως από το όχημα... Είμαστε περήφανοι ... και οι εργάτες οκ και ο Βασίλης οκ αλλά και το όχημα που κάποιους μόνο αυτό τους ένοιαζε, τίποτε άλλο, οκ και αυτό!!! Με την συνοδεία της πυροσβεστικής μετακινήθηκε το όχημα σε ανοιχτό χώρο για να γίνει η πλήρης κατάσβεση...

Μπράβο Βασίλη που δεν άκουσες τους δήθεν αρμόδιους ειδικούς, υπηρεσιακούς ... και τήρησες ακριβώς το πρωτόκολλο... Περήφανος ο ΠΑ.Σ.Ε ΟΤΑ για σένα»

πηγή https://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου