Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου:ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 Η ΔΑΣ ΟΤΑ  Αμαρουσίου για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!

Συνάδελφοι 

Για ακόμα μια φορά ο δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορεί. Με διαδικασίες fast trak και σαν το κλέφτη προχωρά στην δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού με μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. 

Τομείς που θα δραστηριοποιηθεί η «νέα» επιχείρηση είναι το Περιβάλλον (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός), ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός, οι ωρίμανση και η υλοποίηση των έργων (η τεχνική υπηρεσία), οι κοινωνικές δομές, η επιχειρηματικότητα και οι έξυπνες πόλεις. Και αυτά είναι για αρχή, γιατί στο μέλλον και με μια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης θα μπορεί να περάσει και άλλους τομείς του δήμου.

Με τους συγκεκριμένο οργανισμό η δημοτική αρχή του δήμου Αμαρουσίου αποκτά ένα σημαντικό εργαλείο για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Τα όποια κονδύλια θα αξιοποιηθούν για να ενισχύσουν την κερδοφορία των εργολάβων και για να αποφέρει αποφασιστικό χτύπημα στην Μόνιμη και Σταθερή Εργασία.

Μέσα από αυτούς τους οργανισμούς θα επιδιωχθεί να δημιουργηθούν νέοι μηχανισμοί για την στοίχιση της διοικητικής ιεραρχίας πλήρως υποταγμένοι στα συμφέροντα και τις πολιτικές της εκάστοτε δημοτικής αρχής. 

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το νομοθετικό δωράκι της κυβέρνησης προς τους δημάρχους προβλέπει την πρόσληψη προσωπικού ΜΟΝΟ με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς δικαίωμα μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου, ακόμα και αν λυθεί η επιχείρηση οπότε και απολύονται, ενώ παρά την έλλειψη προσωπικού των δήμων δίνεται το δικαίωμα απόσπασης εργαζομένων από τους δήμους που μαζί με το «τεχνοκρατικό» προσωπικό του «Αναπτυξιακού» θα αμείβεται διαφορετικά. 

Είναι ψέματα ότι η συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή και άλλα τέτοιες ωραίες εκφράσεις. Αυτό που θα κάνουν είναι να διαμορφώνουν το έδαφος για την υλοποίηση των πολιτικών στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων και διοχέτευσης των κάθε είδους κονδυλίων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες αποτελούν κεντρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποτέλεσμα των αναπτυξιακών συνεδρίων που έγιναν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του  ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να διεξάγουν ένα ακόμα έγκλημα. Ο δήμος μας γνωρίζει πολύ καλά το τι έγινε με τις ανάλογες επιχειρήσεις στο παρελθόν. Έχουμε νιώσει στο πετσί μας το ρόλο τους, ποιοι εξυπηρετήθηκαν, ποιες πολιτικές υπηρέτησαν και τι αντίκτυπο είχε στους εργαζόμενους. Αντί η διοίκηση του δήμου να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο κονδύλι για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς, τα ρίχνει για να δημιουργήσει εταιρείες καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  

Το θέμα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του δήμου αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Η λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στους δημότες μέσα από τη διαχείριση των δημοτικών τελών.  

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει τώρα να  αποσύρει  του θέμα. Καλούμε και τους δημοτικούς συμβούλους να απέχουν από την διαδικασία. Ο δήμος Αμαρουσίου δεν πωλείται. 

Καμία ανοχή, καμιά αναμονή. Τους είδαμε και την πολιτική τους και τις πρακτικές τους. Τώρα να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια και του Σωματείου και του Συλλόγου να προχωρήσουν άμεσα σε κοινή συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης για 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη 8 του Απρίλη από τις 07:00 μέχρι τις 11:00 για όλο το προσωπικό, συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο στις 10:00 και κινητοποίηση κατά την ώρα του δημοτικού συμβούλιου. 

                        ΜΑΡΟΥΣΙ 5/4/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου