Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Η "ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 Η Δικαιοσύνη

Μετά την εκρηκτική παραίτηση του καθηγητή , από την Επιτροπή του ΕΟΦ, , αν η Εισαγγελική Αρχή της χώρας δεν ήταν η "Άσχημη
Κοιμωμένη", έπρεπε ήδη να έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα ο καθηγητής καταγγέλλει.
 
Δυστυχώς,στο κωμικοτραγικό κρατίδιο, οι Εξουσίες του δεν θα μπορούσαν παρά να είναι εξ ίσου φαιδρές. Ιδία δε, η Δικαστική συνηθίζει να ηρεμεί, υπό τους μεταλλικούς ήχους ψεύτικων πτηνών, (όπως εκείνα που διασκέδαζαν τους Κινέζους Άρχοντες), και στα μάτια του λαού, δυστυχώς, να ευτελίζεται.
 
Τόσον βαρέα, λοιπόν, τα λόγια για την τρίτη Εξουσία; Και μάλιστα από κάποιον που υπηρέτησε κριτικά την θεόστραβη αυτή γεροντοκόρη! Που οι περισσότεροι στην οικογένεια του, εκ μητρός και πατρός ήταν δικηγόροι! 
 
Ναι! Μετά από τόσα χρόνια στην λάντζα, τους διαδρόμους και τα ακροατήρια όλων των Δικαστηρίων και των βαθμίδων, υπό ενός μόνον συναισθήματος διακατέχομαι:
 
Της Πικρίας και της Ντροπής. (με κεφαλαία). Πικρία για την φοβική αδιαφορία μεγάλου μέρους των λειτουργών (δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων) για τα δεινά του κόσμου, και Ντροπή για την χαμηλού επιπέδου "κοσμοαντίληψη" που επικρατεί. Και συνάμα θυμό.
 
Μετά από σαράντα σχεδόν χρόνια δικηγορίας, αλλά και οικογενειακής παράδοσης, φρονώ πως έχω το δικαίωμα της σκληρής κριτικής. Ακόμη και ανελέητης, απέναντι στους νομικούς που σιωπούν ενώπιον του κατά του λαού και της νεολαίας εξελισσόμενου εγκλήματος.
 
Υπό ποίου άλλου συναισθήματος δύναται κάποιος να καταλαμβάνεται, πέραν του πόνου και της οργής; Αρκεί και μόνον να δει κανείς τις δηλώσεις κάποιου Γκοτζαμάνη (ή κάπως έτσι) που παριστάνει τον υφυπουργό, να διαλαλλεί την ανόητη πραμάτεια του, ότι όσοι μαθητές δεν κάνουν το τεστ, θα στερούνται του συνταγματικά θωρακισμένου δικαιώματος της παιδείας! Και καλά, ένας τυχαίος δικαιούται να βλακεύει, δεν επιτρέπεται όμως στον αρμόδιο Εισαγγελέα να μην τον καλεί να του "ισιώσει την πλάτη". 
 
Απευθύνομαι προς όσους έχουν σκοπό να ασελγήσουν σε βάρος των παιδιών μας. Απευθύνομαι προς όσους της Δικαιοσύνης δεν πράττουν το καθήκον τους, για ο τι σχεδιάζεται εν ονόματι τάχα της δημόσιας υγείας. Απευθύνομαι προς τους εκπαιδευτικούς, που "μοιραίοι κι άβουλοι" , φοβούμαι οι περισσότεροι, θα επικαλεστούν εντολές ανωτέρων και θα παρανομήσουν. Το λοιπόν:
Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας"! 
 
Αυτό που επιχειρείται είναι προδήλως παράνομο, έστω κι αν οι δικαστικές αρχές του προτεκτοράτου , έχουν λάβει, (όχι όλοι,) το χρίσμα του φόβου.
 
Θα μας βρουν απέναντι, " και στου βοδιού το κέρατο", που έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου.
 
"Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα", που έλεγε ο Ηλίας Ηλιού.
 
Η νομιμότητα που την θεωρούν του χεριού τους, θα τους συντρίψει.
 
Η ιστορία έχει δείξει πως οι καλοί δικαστές υπάρχουν και αναμένουν να πράξουν το καθήκον τους, αρκεί να αχθούν οι σχετικές υποθέσεις ενώπιόν τους. χωρίς βιασύνη,με σοβαρότητα , αυστηρότητα και μεθοδικότητα.
 
Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου