Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΣΥΛ. ΕΡΓΑΖ. Δ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
 
Ο νέος αντεργατικός νόμος που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή η σημερινή Κυβέρνηση, εκτός από την κατάργηση του 8ώρου με την επιβολή 10ωρης εργασίας, καταργεί και την αμοιβή των υπερωριών και επιβάλει μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να καταργήσει και βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και να φιμώσει τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων.
Ο στόχος είναι η απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας, σε βάρος του κόσμου της εργασίας, νομιμοποιώντας τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που ήδη εφαρμόζονται σε πολλούς χώρους.
Με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που προωθεί, ο κάθε εργαζόμενος θα είναι έρμαιο και ανυπεράσπιστος στις ορέξεις του εργοδότη και σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82, όπου αποδυναμώνει και υπονομεύει κάθε έννοιας συνδικαλιστικής ελευθερίας και διεκδίκησης, θα νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες σε βάρος των ανθρώπων της εργασίας.
Πρόκειται για πραξικόπημα που αλλάζει και απορρυθμίζει το εργασιακό τοπίο και αντί να προωθεί μείωση των ωρών εργασίας, όπως ισχύει σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη, επαναφέρει συνθήκες γαλέρας. Προβλέπει μεταξύ άλλων:
• Κατάργηση του 8ώρου και του πενθήμερου με παράλληλη θεσμοθέτηση της10ωρης εργασίας.
• Θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο.
• Ενίσχυση των ελαστικών και κακοπληρωμένων μορφών εργασίας.
• Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
• Έλεγχος του μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
• Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
• Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.
• Κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.
Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα και αγωνιζόμαστε για Εργασία και Ζωή με Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια.
Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
ΚΑΤΩ τα χέρια από το Οκτάωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Λέμε ΟΧΙ στον Εργασιακό Μεσαίωνα!
ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Συμμετέχουμε και καλούμε τους συναδέλφους στην 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τη Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και δίνουμε βροντερό παρών στις συγκεντρώσεις .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ          ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου