Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΡΟΔΟΣ :Αγωγή 750.000 € κατά οδηγού απορριμματοφόρου για τροχαίο δυστύχημα

 Τραγωδία με απορριμματοφόρο Δήμου

Αγωγή για την ψυχική οδύνη που έχει υποστεί, κατέθεσε η οικογένεια του άτυχου 25χρονου Βαγγέλη Λεοντή που τον περασμένο Οκτώβριο βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Τσαΐρι, όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο.

Συγκεκριμένα, η 51χρονη μητέρα, η 72χρονη γιαγιά και ο 48χρονος θείος του, που ήταν τα άτομα που ανέθρεψαν και διαβίωναν με τον άτυχο 25χρονο, προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία περιουσιακών διαφορών-αυτοκίνητα) όπου διά του δικηγορικού γραφείου «Μηνάς Τσέρκης και συνεργάτες», κατέθεσαν αγωγή με την οποία διεκδικούν το συνολικό ποσό των 750.000 ευρώ.

Η αγωγή στρέφεται κατά του 54χρονου οδηγού του απορριμματοφόρου, της εταιρείας που ανήκει το όχημα αλλά και της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία ήταν ασφαλισμένο αυτό.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή, ο Βαγγέλης Λεοντής ήταν το μοναδικό παιδί της 51χρονης η οποία στην ουσία το μεγάλωσε μόνη της από τη βρεφική του ηλικία έως και τον θάνατό του με τη βοήθεια της 72χρονης μητέρας της (γιαγιάς του θανόντος) και του 48χρονου αδελφού της (θείου του θανόντος).

Στο ίδιο δικόγραφο περιγράφονται οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και η οδύνη αλλά και η απέραντη θλίψη που τους έχει καταβάλει από τον χαμό του παιδιού τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το άτυχο παλικάρι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα και κινούνταν στην επαρχιακή οδό Ανατολικών Ακτών – Αεροδρομίου Ρόδου με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς τη Ρόδο.

Περίπου στις 9.30 το πρωί της Κυριακής 3 Οκτωβρίου 2021 και στο πρώτο χιλιόμετρο της συγκεκριμένης  οδού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η μοτοσικλέτα του 25χρονου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με απορριμματοφόρο που οδηγούσε 54χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα έχουν καταγραφεί από τους αστυνομικούς που διενεργούν την προανάκριση, ο 54χρονος οδηγός του απορριμματοφόρου φέρεται να εξήλθε από βενζινάδικο που βρίσκεται στην περιοχή και να επιχείρησε να εισέλθει στο οδόστρωμα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου δικυκλιστή.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς και αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου οι οποίοι και διενεργούν προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Σε ό,τι αφορά τον 54χρονο οδηγό του απορριμματοφόρου, συνελήφθη και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η είδηση του χαμού του άτυχου 25χρονου συγκλόνισε την τοπική κοινωνία των Μαριτσών, από όπου καταγόταν, καθώς ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

πηγή https://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου