Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ιστορία ενός τεμπέλη

Ιστορία ενός τεμπέλη, ετών 30, απόφοιτος (το Α μας μάρανε) ΤΕΙ, μία ξένη γλώσσα γιατί η δεύτερη ήταν πολυτέλεια στα χρόνια μας. Και Η/Υ έμαθα. Άνεργος 28 μήνες. Προϋπηρεσία: 7 θερινές σαιζόν.


Προσπαθώντας να απομυθοποιήσω τον χαρακτηρισμό που με συνοδεύει τα τελευταία χρόνια, ξοδεύω 1,80 πολύτιμα ευρώ στον συνηθέστερο τρόπο εύρεσης εργασίας. Έχουμε και λέμε:

Σύνολο αγγελιών 258.

Αποκλείομαι λόγω φύλου από τις 111. Δε βαριέσαι, λέω, ποσόστωση. Μένουν 147. Αποκλείομαι από τις 115 λόγω έλλειψης γνώσης αντικειμένου/ηλικίας/ειδικών προσόντων. Σκούρα τα πράγματα, μένουν 32.

Οι 11 απ' αυτές αφορούν το αντικείμενο σπουδών μου. Αποκλείομαι από τις 2 λόγω δεύτερης ξένης γλώσσας, από τις 2 λόγω προϋπηρεσίας και από μία λόγω δεύτερης ξένης γλώσσας ΚΑΙ προϋπηρεσίας. Μένουν 6.

Δεδομένου ότι πρόκειται για τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες παραδοσιακά πληρώνουν ανά 3μηνο και αν, πρέπει να οπλιστώ με θράσος και ξεδιαντροπιά για να αντιμετωπίσω αυτούς που θα φεσώσω, αν υποθέσω ότι θα προσληφθώ βέβαια, και θα νοικιάσω εκ νέου σπίτι για να είμαι κοντά. Κι αυτό για 5 μήνες. Για τα προηγούμενα χρέη ούτε λόγος.

21 απ' αυτές είναι γενικών ειδικοτήτων. Αποκλείομαι από τις 5 λόγω δεύτερης ξένης γλώσσας, από τις 2 λόγω προϋπηρεσίας , από μία λόγω δεύτερης ξένης γλώσσας ΚΑΙ προϋπηρεσίας, από μία επειδή δεν έχω δικό μου ΙΧ. Μένουν 10. Ως επί το πλείστον άνευ ειδικότητος, αφού η περιγραφές είναι θολές και τα στοιχεία επικοινωνίας αντιστοιχούν μάλλον σε υπεύθυνους ηλικίας 12-17, αν κρίνω από τις επιλογές στα e-mail και τα καρτοκινητά.

Γενικό σύνολο 16.

Δεν ξέρω τι ακριβώς με τιμωρεί. Η έλλειψη διορατικότητας; Οι λάθος επιλογές; Η ανικανότητα στην οικονομία, που δεν μπορώ να βγάλω έναν μήνα με πάγια έξοδα 500€ με έναν μισθό των 450€; Όλα μαζί; Λες και έχει σημασία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τεμπέλης, αφού "όποιος θέλει να βρει δουλειά βρίσκει".
Τεμπέλης ετών 30 , 30 χρ. , Ηράκλειο

imerologioanergou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου