Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ψηφιακός φάκελος για κάθε υπάλληλο του Δημοσίου

 
Ψηφιακά οργανογράμματα σε όλο το μήκος και πλάτος της δημόσιας διοίκησης, καθώς και ψηφιακό υπηρεσιακό φάκελο για κάθε υπάλληλο προτίθεται να δημιουργήσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως ενημέρωσε από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, Χρ. Βερναρδάκης.
Στόχος, το σύνολο των δεδομένων να είναι στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών, για τη διασφάλιση της διαφάνειας στον δημόσιο τομέα –προφανώς, τα προσωπικά δεδομένα δεν θα είναι ανοιχτά. Για τις παραπάνω προθέσεις του υπουργείου μίλησε ο κ. Βερναρδάκης με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τον έλεγχο και την απόδοση δικαιοσύνης για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο.
Απαντώντας στην ερώτηση, ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου, σύμφωνα με τα οποία απολύθηκαν συνολικά 493 υπάλληλοι –αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,08% του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο– λόγω πλαστών πιστοποιητικών ή δικαιολογητικών τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Αναλυτικότερα, ανακλήθηκε ο διορισμός 46 υπαλλήλων το 2013, 243 το 2014, 156 το 2015 και 48 υπαλλήλων το πρώτο τετράμηνο του 2016, στο πλαίσιο σχετικών ελέγχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για περιπτώσεις που ανέκαθεν καταδίκαζε το συνδικαλιστικό κίνημα.
«Η επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων και ο έλεγχος γνησιότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτά είναι διαρκή», σημειώνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, συμπληρώνοντας ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές εγκυκλίους, «έχει αναπτυχθεί ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία οι φορείς καταχωρίζουν τις ενέργειες και τα αποτελέσματα του εν θέματι ελέγχου».
Τέλος, με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες περί πλαστών πτυχίων στο Δημόσιο (και συγκεκριμένα την υπόθεση παράτυπης έκδοσης απολυτηρίων Λυκείου), το υπουργείο επισημαίνει με αιχμηρό τρόπο «το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί (και) στο Δημόσιο κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλό τους απέναντι πρωτίστως στους πολίτες που εισπράττουν τις συνέπειες από την υποστελέχωσή του και δευτερευόντως προς τους ίδιους τους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων ανταποκρίνονται επιτυχώς στα καθήκοντά τους».
πηγή http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου