Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών των Δήμων ;


Από την «πίσω πόρτα» επιχειρεί η «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ , με τον πρόεδρό της  και Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη , να εκχωρήσει  σε ιδιώτες σημαντικό μέρος – και κερδοφόρο προς αυτούς- των εργασιών της πιο νευραλγικής υπηρεσίας  των Δήμων και συγκεκριμένα της Τεχνικής Υπηρεσίας τους.
Με πρόσχημα ότι δεν επαρκεί το προσωπικό , παρά τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών των Δήμων , που μέχρι το 2010 , φόρτωναν τους Οργανισμούς τους με δεκάδες χιλιάδες  συμβασιούχους ή ακόμη και μόνιμους ,με απολυτήρια λυκείου και εννιάχρονης εκπαίδευσης αλλά όχι επιστήμονες για τις Τεχνικές και άλλες υπηρεσίες του  , η  « γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ , επιδιώκει να παραχωρηθεί σε ιδιώτες πολιτικούς μηχανικούς η « ωρίμαση των έργων» των ΕΣΠΑ.
Για τον σκοπό αυτό , ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με  τον Πρόεδρο  του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), κ. Στασινό ,στην οποία , όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, οι δυο πλευρές  «συμφώνησαν να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη που θα επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς να παρακολουθούν την υλοποίηση δημοτικών έργων και να συμβάλλουν στην ωρίμαση των έργων».
        Πατούλης
«Σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζονται προβλήματα, τόσο στην ωρίμανση όσο και στην υλοποίηση των έργων. Συχνά δίδονται υπερβολικές εκπτώσεις οι οποίες στη συνέχεια δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των έργων», σημείωσε ο Γ. Πατούλης και συμπλήρωσε ότι «η αξιοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ, ενώ θα μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός υπογράμμισε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Διπλωματούχοι Μηχανικοί μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη λύση των προβλημάτων υλοποίησης έργων σε τοπικό επίπεδο.
πηγή http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου