Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πληρωμή Συμβασιούχων: Ένταση & επεισόδια στο ΥΠΕΣ -Τελεσίγραφο σε Πουλάκη

Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν έξω από το ΥΠΕΣ, όταν συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμβασιούχοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την είσοδο για να εισέλθουν εντός του υπουργείου.
Η ένταση ξεκίνησε όταν οι περίπου 200 συνδικαλιστές ζήτησαν να συναντήσουν τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αλλά ενημερώθηκαν ότι βρίσκεται στη Βουλή και δεν μπορεί να τους δει.
Οι εργαζόμενοι υποστήριζαν ότι είχαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο επειδή δεν τους επετράπη η είσοδος, κάποιοι από αυτούς έφτασαν στην είσοδο του κτιρίου και άρχισαν να χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά.
poe-ota2-ypes
Πέταξαν σακούλες με σκουπίδια, απέκλεισαν την είσοδο με ένα κάδο απορριμμάτων, ενώ με λοστό επιδίωξαν να παραβιάσουν το προστατευτικό ρολό της εισόδου. Τελικά δεν κατάφεραν να μπουν στο υπουργείο.
poe-ota1-ypes
Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με Πουλάκη: Μια εβδομάδα προθεσμία

Οι διαδηλωτές στην συνέχεια διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων σε Σταδίου και Δραγατσανίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή μόνο η οδός Δραγατσανίου για τα οχήματα.
Πριν από λίγο έφτασε πεζός στο Υπουργείο Εσωτερικών ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Κ. Πουλάκης,  ο οποίος τους ζήτησε να βγάλουν τις σακούλες και να καθαρίσουν τον χώρο και στη  συνέχεια μια αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί μαζί του,  για το θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων.
poe-ota3-ypes
Τελικά αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ πέρασε εντός του κτιρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε ότι «δεν άκουσαν κάτι καινούργιο από τον γενικό γραμματέα» και είπε ότι η Ομοσπονδία δίνει προθεσμία μία εβδομάδα για να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες συμβασιούχων πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Αιτία της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι ότι ενώ έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν εγκριθεί τα εντάλματα πληρωμής από τους αρμόδιους επιτρόπους με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναμένεται να ζητήσει συνάντηση και με την πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου, κ. Θεοτοκάτου.
πηγή http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου