Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΔΑΣ ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νεας Ιωνίας
Αίτημα - Απαίτηση
Προς
1. Τη Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας
2. Τα μέλη της επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων Δ. Ν. Ιωνίας
3. Προς τους εργαζόμενους του Δήμου
  




Θέμα: Παροχή από το Δήμο των εμβολίων για να ολοκληρωθεί άμεσα ο εμβολιασμός των εργαζομένων ώστε να διασφαλισθούν άμεσα οι συνάδελφοι μας που εκτίθενται κατά την εργασία τους σε κίνδυνο τετάνου - ηπατίτιδας Α & β.
Παρά τα επανειλημμένα έγγραφα του ιατρού εργασίας για την ανάγκη προμήθειας εμβολίων για τον εμβολιασμό όσων εκ των εργαζομένων εκτίθενται σε κίνδυνο τετάνου - ηπατίτιδας Α & β η Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην προμήθεια των εμβολίων.
Πέραν της ολιγωρίας της για το βασικό ζήτημα που αφορά την ζωή μας την ίδια, προχώρησε και παραπέρα. Με το αρ. 29905/17/11/2016 έγγραφο της, δια του Αντιδήμαρχου Οικονομικών, επικαλείται το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νόμος (4336/2015). Πλειοδοτώντας σε αντεργατισμό, του ίδιου του μνημονίου, δηλώνει ότι καταργήθηκε η υποχρέωση του Δήμου για παροχή των εμβολίων, μεταφράζοντας κατά το δοκούν και σε βάρος της υγείας μας τις σχετικές αντεργατικές διατάξεις του μνημονίου. Σαφώς βέβαια οι διατάξεις του μνημονίου που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις μας, δεν αφορούν στην υποχρέωση του εργοδότη για τη διασφάλιση μας έναντι των επαγγελματικών κινδύνων όπως ο 3850/2010 Κώδικας Νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ορίζει.
Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια των εμβολίων για τον εμβολιασμό των εργαζομένων.
Συνάδελφοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να υποχρεώσουμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στα μέτρα που διασφαλίζουν τη ζωή μας από τον καθημερινό κίνδυνο.
τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ
1. Ευαγγελάτου Μαρία
2. Καραγιαννίδου Έφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου