Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Ετούτη εδώ η χώρα δεν σταματάει τελικά να μας εκπλήσσει ποτέ!
Ετούτη εδώ η χώρα έχει περίπου, 11.000.000 ήρωες!
Ετούτη εδώ η χώρα, όταν το πάρει απόφαση και δει τα ζόρικα, μπορεί να κάνει θαύματα μεγάλα κι ας είναι μια σταλιά, μπορεί να γίνει φάρος φωτεινός και παράδειγμα προς μίμηση.
Ετούτα εδώ τα λόγια δεν γράφονται από έναν ήρωα, γράφονται από έναν απλό Έλληνα που θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάποιους Η Ρ Ω Ε Σ.
Γιατί εγώ κι όλοι οι συνάδελφοι μου κάνουμε απλά το καθήκον μας, και κάνεις μας δεν πιστεύει ότι μας πρέπουν ανδριάντες και τιμές.
Οι ανδριάντες κι οι τιμές πρέπαυν σε όλους σας!
Πρέπουν στον κάθε έναν από εσάς που σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων.
Σε όλους εσάς που από το μετερίζι σας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε μια ακόμη άγρια "μπόρα".
Μα πιο πολύ, πρέπουν σε όσους βάλατε πλάτη, χρόνο, κόπο, προσωπικά έξοδα κι εθελοντισμό, και χαρίσατε υγειονομικό υλικό, δωρίσατε απαραίτητα εφόδια και τελικά προσφέρατε πολύτιμα "όπλα" σε εμάς για να ριχτούμε μες την μάχη.
Τούτος εδώ ο λαός, η αλήθεια είναι πως έχει χίλια στραβά κι ανάποδα πάνω του.
Αυτός ο λαός έχει μάθει να λέει πολλά και να κάνει λίγα, να μην αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ του τις όποιες ευθύνες του αναλογούν, να του φταίνε πάντα οι άλλοι για ότι κακό του συμβαίνει, και να ζει με την ψευδαίσθηση ότι αυτός τα ξέρει όλα κι όλα τα κάνει σωστά.
Αυτός ο άνθρωπος που λέγεται Έλληνας, είναι απείθαρχος, γουστάρει τα εύκολα, τρώει τα εύπεπτα, λειτουργεί επιπόλαια συνήθως, παραμυθιάζεται σαν μωρό παιδί, ενημερώνεται από κατευθυνόμενα, πολλές φορές, μέσα ενημέρωσης και τα πιστεύει κιόλας.
Είναι ευκολόπιστος και άπιστος συνάμα, βαριέται να σκεφτεί σε βάθος και μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων.
Αυτό το παράξενο, μα και σπάνιο πλάσμα, που στο DNA και στο αίμα του κυλάει η Ελλάδα, ενθουσιάζεται εύκολα και παρασύρεται ακόμη πιο εύκολα, είναι παρορμητικός, φωνακλάς και φαφλατάς, εγωίσταρος, εξαπατάται και εξαπατά, απογοητεύεται κι απογοητεύει.
Όμως ο μπαγάσας ο Έλληνας έχει κάτι που όσο και αν προσπαθήσαν κάποιοι να του το πάρουν, δεν τα καταφέραν ποτέ τους, κι ούτε και θα τα καταφέρουν στον αιώνα των αιώνων αμήν.
Έχει τον πόλεμο στο αίμα του, έχει μια σπίθα μέσα στην ψυχή του που μπορεί πολύ εύκολα να γίνει πυρκαγιά, έχει έναν τρελό εγωισμό με την καλή του έννοια, έχει το πείσμα του μουλαριού, κι έχει περίσσευμα υπερηφάνειας όταν χρειάζεται.
Και το σημαντικότερο όλων, που δεν το συναντάς εύκολα σε άλλο λαό, έχει εκείνο το μοναδικό και απίστευτο στοιχειό μέσα στην ψυχούλα του, που λέγεται...
Φ Ι Λ Ο Τ Ι Μ Ο !
Υ.Γ. Σταματήστε για λίγο λοιπόν να μας χειροκροτάτε... τώρα είναι η ώρα που θέλουμε, γιατί στα αλήθεια το αξίζετε, να σας χειροκροτήσουμε εμείς!
Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να υποκλιθούμε στο φιλότιμο, στην κουλτούρα και στο DNA σας (μας)!
Τώρα είναι που νιώθουμε υπερήφανοι που σας "υπηρετούμε", που δεν πάνε οι κόποι μας χαμένοι, και που ξέρουμε πως δικαιούστε κάθε μας προσπάθεια και κάθε αγώνα.
Τώρα είναι η ευκαιρία να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την τεράστια βοήθεια, για την ψυχή, τον εθελοντισμό και για την πρόσφορα σας!
Gio.
ΠΗΓΗ: Facebook Men's Stories by Giorgos Karageorgos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου