Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΔΑΣ - ΟΤΑ Αμαρουσίου: Να σταματήσει εδώ και τώρα το ξεπούλημα των υπηρεσιών του νεκροταφείου

 



Απαράδεκτοι. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου με διαδικασίες fast track , μέσα από την Δημαρχιακή Επιτροπή προχώρησε στην εκποίηση των εργασιών  που γίνονται στο νεκροταφείο, με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού. Η ενέργεια τους δεν μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε με αυτή τη δικαιολογία έχουν ξεπουλήσει την υπηρεσία πρασίνου κ.λ.π. Αντί να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προχωράνε στην εκποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Το κόστος ; 102.000 ευρώ.

Μάλιστα προκειμένου να «χρυσώσουν» το χάπι λένε ότι αυτή τη πρακτική την ακολουθούν και άλλοι δήμοι.

Ας μας απαντήσουν: το θέμα της έλλειψης προσωπικού για τη συγκεκριμένη υπηρεσία σήμερα προέκυψε;

Το θέμα της έλλειψης προσωπικού δεν το αντιμετωπίζει μόνο το νεκροταφείο, το αντιμετωπίζει το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου όπως για παράδειγμα οι παιδικοί σταθμοί όπου το βοηθητικό προσωπικό δεν επαρκεί, οι διοικητικές υπηρεσίες , η υπηρεσία πρασίνου, η καθαριότητα κ.λ.π.

Και αντί η Δημοτική Αρχή να απαιτήσει από την κυβέρνηση εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , υιοθετεί τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης , της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις των εργολάβων και προχωράει στην εκποίηση και αυτής της υπηρεσίας. 

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε την πολιτική τους , ούτε τους σχεδιασμούς τους να υλοποιήσουν. Οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, μας αφορούν όλους . Αφορά όλη την μαρουσιώτικη κοινωνία. Πληρώνουμε και ξανά πληρώνουμε για υπηρεσίες που θα έπρεπε να ήταν δωρεάν. Από σήμερα θα πληρώνουμε και αυτόν που θα μας θάβει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δήμου, τα σωματεία , τους φορείς του δήμου να πάρουν θέση. Δεν μπορεί να ξεπουλιέται μια υπηρεσία και να μην βγαίνει άχνα από κανέναν.

ΜΑΡΟΥΣΙ 11-6-2024

ΔΑΣ ΟΤΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

πηγή https://www.thessi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου