Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: «Όλο και χειρότερη η κατάσταση στα αμαξοστάσια του Δήμου»

 ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: «Όλο και χειρότερη η κατάσταση στα αμαξοστάσια του Δήμου»

Συνεχίζοντας τα πυρά της κατά της διοίκησης, η παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου επικεντρώνει την νέα παρέμβασή της στις συνθήκες εργασίας στα αμαξοστάσια, ειδικά εν μέσω καύσωνα, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» από την δημοτική Αρχή και ζητώντας από αυτήν άμεσες λύσεις για βελτίωση της κατάστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης:

«Ο εμπαιγμός της δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμαρουσίου απέναντι στους εργαζόμενους δεν έχει πάτο. Μόνοι τους δήλωναν ότι οι συνθήκες στα αμαξοστάσια του δήμου (Αμαρουσίου Χαλανδρίου και Ολυμπιακού Σταδίου) είναι απαράδεκτες. Σχεδόν μιάμιση θητεία και αυτής της δημοτικής Αρχής και δεν έχει αλλάξει τίποτα, αντιθέτως τα πράγματα έχουν επιδεινωθεί.

Για παράδειγμα στο αμαξοστάσιο του Ολυμπιακού Σταδίου οι συνάδελφοι πέρα από το ότι εξακολουθούν να μην έχουν τουαλέτα, για 4 μέρες δεν είχαν ούτε νερό. Εδώ και περίπου δυο εβδομάδες επίσης  το αμαξοστάσιο δεν έχει ρεύμα άρα και φωτισμό και ο νυχτερινός φύλακας δεν   μπορεί να ελέγξει  για την ασφάλεια του χώρου και να είναι και ο ίδιος ασφαλής. Χώρια ότι με τις θερμοκρασίες που επικρατούν, ούτε κλιματισμό δεν έχουν με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των συναδέλφων .

Το αμαξοστάσιο της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου εξακολουθεί να είναι ένας απαράδεκτος χώρος που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες των συναδέλφων. Για παράδειγμα τούτες τις μέρες έχουμε καύσωνα και σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου θα έπρεπε να υπάρχουν αίθουσες κλιματιζόμενες προκειμένου να έρχονται οι εργαζόμενοι των εξωτερικών εργασιών. Δεν υπάρχουν τέτοιες αίθουσες. Εδώ δεν υπάρχει δεύτερη έξοδο διαφυγής που είχε πει η γενική γραμματέας σε παλιότερη επίσκεψη της στον χώρο ότι θα φτιάξουν, για τους συναδέλφους διοικητικούς, τις αίθουσες για τους εργάτες θα κοιτάξουν; Ο δε χώρος του συνεργείου όπως και των οικοδόμων -τεχνητών είναι επιεικώς απαράδεκτος. Ακόμη περιμένουμε τις εργασίες βελτίωσης για τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας που έχουν υποσχεθεί κατά τις επισκέψεις τους.

Ξέρουμε καλά ότι η δημοτική Αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τους εργασιακούς χώρους, γιατί στους σχεδιασμούς τους, στην πολιτική τους, η ασφάλεια  και η υγεία των εργαζομένων αποτελούν κόστος, που προσπαθούν να το μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Για αυτό και παίρνουν μέτρα όπως για παράδειγμα να μην πατάει κανένας εργαζόμενος στο αμαξοστάσιο του δήμου, ακόμα και αυτοί που έρχονται είναι να παίρνουν τα οχήματα  τους και να φεύγουν.

Αλήθεια οι υπηρεσιακοί παράγοντες προϊστάμενοι και διευθυντές θα πουν καμιά κουβέντα, γιατί μέχρι και σήμερα σχεδόν όλοι όσοι έχουν περάσει από εκεί το μόνο που λένε «είναι σωστά αυτά που λέτε» αλλά οι ίδιοι δεν λένε λέξη. Η πλειοψηφία του Σωματείου έχει σκοπό να κάνει κάτι; Καλά είναι να καλούμε σε όλες τις εκδηλώσεις των εργαζομένων τη Δημοτική Αρχή αλλά εδώ ως διοίκηση του σωματείου είμαστε για να διεκδικούμε καλύτερους όρους εργασίας για τους συναδέλφους και όχι για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Έτσι Πρόεδρε;

Καλούμε τη δημοτική Αρχή αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο προσωπικά άμεσα να παρέμβει.

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια τους και με τη ζωή τους».

πηγή https://amarysia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου