Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Εργατικό Δυστύχημα Παπάγου: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων ασφαλείας

 

Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 47χρονου εργάτη του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαριότητας και κηπουρικής, καταγγέλλουν εργαζόμενοι.

Στο σημείο του εργατικού δυστυχήματος, έφτασε άμεσα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. O Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής έκανε πολύ σοβαρές καταγγελίες που επιβεβαιώνουν ότι δεν ήταν η κακιά στιγμή ή η κακιά ώρα, αλλά ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα!

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Κωνσταντάς δήλωσε: «Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος δεν είχε κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά του. Σύμφωνα με την εικόνα του δυστυχήματος δεν ήταν δεμένο το δέντρο που τον πλάκωσε. Πως κόβεις ένα δέντρο και μάλιστα ένα ευκάλυπτο που όλοι ξέρουμε πόσα μέτρα είναι; Ακόμα και να το κατεβάσεις, να το κουρέψεις”, το δέντρο έπρεπε σε κάποια μέτρα να δεθεί για να πέσει σταδιακά κάτω. Υπήρχαν τέτοια μέτρα; Είχε περάσει εκπαίδευση ο συνάδελφος; Ήξερε πως να κόψει ή απλά τους βάζουν σωρηδόν για να κόψουν δέντρα και ότι τύχει τύχει;», δήλωσε.

Μαζικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο και κατήγγειλαν ότι η Δημοτική Αρχή είναι άφαντη!

Σημειώνεται ότι Σωματεία και μαζικοί φορείς του Δήμου Παπάγου – Χολαργού καλούν σε κινητοποίηση την Παρασκευή 28 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, όπου θα καταθέσουν λουλούδια στον τόπο του εγκλήματος, εκεί που έχασε τη ζωή του ο εργάτης. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο Δημαρχείο Χολαργού. Στην κινητοποίηση καλούν επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παπάγου – Χολαργού και ο Σύλλογος Γυναικών Παπάγου Χολαργού.

πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου