Επιμένουν στη διεκδίκηση της αποκατάστασης της αδικίας που έχουν υποστεί οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, εκφράζοντας ένα αίτημα που έρχεται να ταυτιστεί με αντίστοιχη απαίτηση στελεχών της Αυτοδιοίκησης από την πολιτεία: άρση απαγόρευσης των προσλήψεων εργαζομένων Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ) στους ΟΤΑ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Η αναμονή διορισμού των επιτυχόντων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ έχει ξεπεράσει τα 5 χρόνια. Στους δήμους σήμερα καταγράφεται μια τρομερή συρρίκνωση του μεγέθους του προσωπικού και διαπιστώνονται τρομερά κενά σε υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι, βάσει στοιχείων που καταγράφονταν σε μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στην τριετία 2011 -2013 το προσωπικό των δήμων μειώθηκε κατά 10.768 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία μείωση εργαζομένων ύψους 12%.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δόθηκε ο λόγος στους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ζήτησαν από την Ενωση να εντάξει στις διεκδικήσεις της για την προσεχή περίοδο και αυτήν του διορισμού τους. Οπως περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων του ΑΣΕΠ, Δημήτρης Χαρίτου, εκκρεμούν οι προσλήψεις 3.000 επιτυχόντων των διαγωνισμών, κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, και 600-700 επιτυχόντων κατηγορίας ΤΕ και ΠΕ. Ακόμα και για τη δεύτερη περίπτωση, οι προσλήψεις που επιθυμούν διατηρούνται σε ένα θολό τοπίο.
Οι αδιόριστοι διεκδικούν την τοποθέτησή τους στους ΟΤΑ στους οποίους ανέμεναν να προσληφθούν, θυμίζοντας περαιτέρω ότι σε περίπτωση που κρίνονται πλεονάζοντες από έναν δήμο, μπορούν να κάνουν χρήση της Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας και να μετακινηθούν σε άλλο δήμο με διαπιστωμένα κενά. Το πρόσφατο αίτημα της ΚΕΔΕ για άρση της απαγόρευσης προσλήψεων εστίασε ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να επουλώσει την «αιμορραγία» των δήμων σε προσωπικό με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και προσλήψεις με πεντάμηνες συμβάσεις. Ακόμη και οι χιλιάδες «ωφελούμενοι» των συγκεκριμένων προγραμμάτων μπαίνουν στο «ψυγείο», καθώς πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να «παγώνει» την υλοποίηση του προγράμματος, όχι επειδή οι συγκεκριμένες προσλήψεις εμπίπτουν στην απαγόρευση του εκλογικού νόμου, αλλά για να μη χαρακτηριστούν «προεκλογικό ρουσφέτι».
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου