Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Νέα δίωξη συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για «ρύπανση περιβάλλοντος»



Σε νέα δίκη σύρεται το 35μελές γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις που πραγματοποιούσε τον Οκτώβριο του 2011, αντιδρώντας στην εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου και στις περικοπές των μισθών. Μεταξύ αυτών, ο Γιώργος Χαρίσης (τότε αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, νυν γραμματέας του ΜΕΤΑ), ο Μηνάς Μοναστηρίδης (νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος του γενικού συμβουλίου του ΜΕΤΑ), και ο Θωμάς Μπιζάς (μέλος του ΜΕΤΑ).
Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, κατηγορούνται ως υπαίτιοι ότι στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας «την 12-13/10/2011 με πρόθεση προκάλεσαν ρύπανση του περιβάλλοντος». Η δίκη έχει οριστεί για τις Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, στις 9 το πρωί, στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.
Είναι σαφές πως και σε αυτήν την περίπτωση, όπως σε εκείνη της δίκης των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» -η οποία πήρε αναβολή στις 14 Ιανουρίου 2015 για το Μάρτιο του 2016-, εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων από τη συγκυβέρνηση των μνημονίων, που σκοπό έχει να διαλύσει όλους όσοι αντιστέκονται στις μνημονιακές πολιτικές, το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα, ποινικοποιώντας τους αγώνες τους.
Ωστόσο, και αυτό δεν πρόκειται να περάσει, καθώς οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες κατατρομοκράτησής τους και εκφόβισμού τους. Η συγκυβέρνηση των μνημονίων, οι Σαμαράς – Βενιζέλος, πιστεύουν πως θα επικρατήσουν στις προσεχείς εκλογές και θα συνεχίζουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική τους που έχει γονατίσει την κοινωνία, εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους. Πλανώνται, όμως, πλάνην οικτρά: η Ανατροπή τους είναι πολύ κοντά, μόλις τέσσερις ημέρες.
πηγήhttp://www.ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου