Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

“Πνίγηκε” στα σκουπίδια η Τρίπολη

 “Πνίγηκε” στα σκουπίδια η Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Τρίπολης από τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει η περιοχή και παραμένει άλυτο από τη στιγμή που έκλεισε η χωματερή στο Πλάτωμα.
Η μεταφορά των σκουπιδιών της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής σταμάτησε πριν τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι συμπληρώθηκε το όριο του όγκου απορριμμάτων, για το οποίο είχε άδεια και είχε πληρώσει ο δήμος για να μεταφέρει και δεν του έχει επιτραπεί περαιτέρω εναπόθεση.
Στον περίβολο του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης, έχουν στοιβαχτεί σε μαύρες σακούλες, τόνοι με επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα κι όπως υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης, εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν.
Η κατάσταση είναι δύσκολη κι ανησυχητική, αφού η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα και χώρο εναπόθεσης, ακόμα και με μεταφορά σε πολύ μακρινές περιοχές, χωρίς ωστόσο να έχουν ευοδωθεί οι προσπάθειες.
Τόσο η δημοτική αρχή του Γιάννη Σμυρνιώτη όσο και του Δημήτρη Παυλή, έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο –από μόνος του- ο δήμος δεν μπορεί να το λύσει.
 Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην οδό Καλαβρύτων που τα σκουπίδια έχουν κλείσει σχεδόν το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα ο κόσμος να δυσκολεύεται να περάσει και η δυσοσμία να είναι αφόρητη.ΛΛ
ΠΗΓΗ  kalimera-arkadia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου