Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στην Παλιά Βρύση ,οι κάτοικοι παρέδωσαν μαθήματα υπεύθυνου πολίτη


 Προ των ευθυνών μας, εξακολουθεί να μας φέρνει καθημερινά η κατάσταση με τον απέραντο σκουπιδότοπο στον οποίο έχουν μετατραπεί αρκετές περιοχές στο νησί μας από στις οποίες δεν έχουν εύκολη πρόσβαση τα απορριμματοφόρα ή είναι εκτός πλάνου αποκομιδής.
Το χειρότερο είναι η διαπίστωση πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός από κανέναν. Χωρίς τη γνώριμη ευγενική Ζακυνθινή ψυχή, την ευαισθησία και τον πολιτισμό που πανταχόθεν μας
διακατέχει και διακρίνει, αποδεικνύουμε καθημερινά πως δεν σεβόμαστε ούτε ιερό, ούτε όσιο.
 
Κανένας σεβασμός ακόμη και για το μικρό Εικονοστάσι στην Αγία Άννα (Παλιά βρύση) το οποίο τις τελευταίες ημέρες κόντευε να εξαφανιστεί κάτω από το σωρό των σκουπιδιών μας, που ορισμένοι φροντίζουν να κοσμούν με σκουπίδια και βρωμιά, τοποθετώντας γούρμα και… άγουρα, και έχοντας την συνείδησή τους ήσυχη πως τα ξεφορτώθηκαν από το σπίτι τους.
Προφανώς ορισμένοι εκτιμούν πως λύση είναι να ξεφορτωθεί ότι ογκώδες υπάρχει στο σπίτι, το οικόπεδο ή την επιχείρησή, τοποθετώντας το στους σωρούς των σκουπιδιών, με τη λογική των ανεξέλεγκτων χωματερών. Ο νεοζακυνθινός, όπου κι αν ζει σήμερα, θέλει κάποιον να του μαζέψει τα σκουπίδια και τα ογκώδη και ότι άλλο βρήκε ευκαιρία να ξεφορτωθεί από πάνω του.
O
 Ευτυχώς υπάρχουν, όμως, και οι εξαιρέσεις, ειδικά όταν κάθε παράκλησή τους και αίτημα βρισκόταν μπροστά από πόρτες ερμητικά κλειστές και αυτιά καλά βουλωμένα. Όπως η πρωτοβουλία ιδιοκτήτριας πολυκατοικίας όπου μαζί με δυο ενοικιαστές της, δικές τους δαπάνες, σεβασμό στη γειτονιά και την περιοχή τους μάζεψαν τα σκουπίδια έξω από την είσοδο των κατοικιών τους στην περιοχή της Αγίας Άννας , έξω από τον Αρχαιολογικό χώρο και το εικόνισμα της Παναγίας. Θέλησαν να αλλάξουν την όψη της γειτονιάς τους με έργα και όχι με λόγια. Και τι ζητούν; Φυσικά, όχι μια θέση στον παράδεισο να πάνε, αλλά να περάσει το απορριμματοφόρο να τα περισυλλέξει.
Τα λέμε όλα αυτά, γιατί κάπως έτσι τα εισπράττουμε από ένα σεβαστό κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν του αρκούν ανώδυνες κατά την άποψη του διαδικασίες, αλλά επιθυμεί, όμως δεν το φωνάζει, να υπάρξει δυναμικό παρόν ενάντια σε οτιδήποτε ευθύνεται για την κατάντια του τόπου μας, χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος.
πηγή http://imerazante.gr/2017/01/17/139857

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου