Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ενώπιον τριήμερης απεργίας στην καθαριότητα οι Αθηναίοι

 http://newsta.gr/wp-content/uploads/2015/07/aporim.jpg
Έκκληση στους εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου να μην προβούν στην τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση  που έχουν εξαγγείλει από αύριο , απηύθυνε η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.
Στη σημερινή συνεδρίαση όπου τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα , ενάντια  στην κινητοποίηση τάχθηκαν οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις του Δήμου . Και συγκεκριμένα της Δημοτικής Αρχής , της Ανοιχτής Πόλης και της « Αθήνα Μπορείς». Αντίθετα υπέρ της απεργίας τάχθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ , στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ, στη Χρυσή Αυγή και η παράταξη « Παναθηναικό Κίνημα για την Αθήνα» του κ. Αβραμίδη , πρώην αντιδημάρχου του κ. Κακλαμάνη.
Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι  μέλη της  Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων (ΕΕΔΑ), έχουν ανακοινώσει  24ωρη προειδοποιητική απεργία για αύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και αποχή από  για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 του μηνός.
Τα αιτήματά τους είναι η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας , η βελτίωση των υποδομών και του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας , προσλήψεις κ.α
Στην τοποθέτησή του , ο  δήμαρχος Αθηναίων  κ. Καμίνης , τόνισε « είναι  σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα» . Αλλά  είπε  οι κινητοποιήσεις τους «δεν μπορεί να είναι δυσανάλογες  των προβλημάτων» και σημείωσε :
« Ουδείς αμφιβάλλει ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά και ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει για το έργο που επιτελεί η Δημοτική Αρχή».
Πέραν αυτών υπογράμμισε , για τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και ζήτησε την αναστολή των κινητοποιήσεων καλώντας τους εργαζομένους  σε συνέχιση  ενός « ειλικρινούς διαλόγου» για τα θέματα αυτά .
Την αντίθεσή του , στην απεργία των εργαζομένων , τονίζοντας όμως  ότι τα αιτήματά τους , είναι απολύτως δίκαια , εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξης « Ανοιχτή Πόλη»  κ. Αξελός . « Η Αθήνα αρκετά προβλήματα έχει για να προστεθεί ακόμη ένα». Υπενθύμισε ότι επανειλημμένα  είχαν θέσει τα αιτήματά τους οι εργαζόμενοι όπως και η παράταξή του αλλά οι απαντήσεις που λάμβαναν ήταν « θολές». Επίσης ζήτησε από την  διοίκηση , να μην τους αντιμετωπίζουν ως απλούς εργαζόμενους λόγω της ιδιαιτερότητας της υπηρεσίας τους .
Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα  στην καθαριότητα ζήτησε  ο επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα Μπορείς» και πρώην υπουργός , κ. Σπηλιωτόπουλος , επισημαίνοντας ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο  έχει επιδεινωθεί η κατάσταση στην καθαριότητα και λόγω της κρίσης και των περιορισμών δεν μπορούν να υπάρξουν προσλήψεις κ.α .
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος , αναφερόμενος στην κινητοποίηση είπε ότι «η Αθήνα δεν μπορεί να αντέξει με τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα μια απεργία στον τομέα καθαριότητας»
Στον αντίποδα , ο επικεφαλής της παράταξης « Ελληνική Αυγή» και βουλευτής κ. Κασιδιάρης ,  δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι αυτή είναι υπεύθυνη για την κατάσταση.
Ο επικεφαλής της παράταξης « Λαική Συσπείρωση» κ. Σοφιανός ,  είπε χαρακτηριστικά ότι « άργησε η εξαγγελία της απεργίας την οποία εμείς στηρίζουμε».Και σημείωσε ότι  εξαιτίας της πίεσης της απεργίας,  η Οικονομική Επιτροπή χθες ,αποφάσισε την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας με εξπρές –διαδικασία . Και διερωτήθηκε γιατί αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ;
Υπονοούμενα σε βάρος της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων του δήμου  άφησε χθες ο επικεφαλής της παράταξης « Παναθηναικό Κίνημα για την Αθήνα», κ. Αβραμίδης, ο οποίος μάλιστα τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της απεργίας , λέγοντας χαρακτηριστικά « κάλλιο αργά παρά ποτέ». Ο κ. Αβραμίδης ανάφερε ότι « είστε η μοναδική Δημοτική Αρχή που δεν έγινε ποτέ απεργία.Ή κάνετε πολύ καλά τη δουλειά σας ή κάτι συμβαίνει με τους συνδικαλιστές» είπε.
πηγή  http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου