Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κινητοποιήσεις Δ. Αθηναίων: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ των εργαζομένων


Με το «τα τρία σωματεία με αρωγό την Ομοσπονδία Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έδειξαν το δρόμο. Ο δρόμος αυτός ας γίνει λεωφόρος», ανακοινώθηκε το παραγωγικό, αρχικής δικαίωσης αποτέλεσμα των τριήμερων κινητοποιήσεων, που συναποφάσισαν και πραγματοποιήσαν από κοινού, η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων, το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Αθηναίων και το Σωματείο Οδηγών Αυτοκινήτων Δήμου Αθηναίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ", διεκδικώντας τα αυτονότητα των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της συνάντησης των προεδρείων των τριών Σωματείων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, ανακοινώνονται τα εξής:
  • Η Δημοτική Αρχή θα προμηθευτεί και άμεσα θα δοθούν γάντια, γιλέκα, αδιάβροχα.
  • Ξεκινάει διαγωνισμός για το σύνολο των Μέσων Ατομικής Προστασίας και Εξετάσεων Προληπτικής Ιατρικής. Ζητήθηκε και η Δημοτική Αρχή συμφώνησε, την αντικατάσταση των Μέσων Ατομικής Προστασίας όταν αυτά φθείρονται.
  • Ξεχωριστός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για την προμήθεια ρουχισμού (μπουφάν, παντελόνια κ.λπ.) και στολών εργασίας για τους εργαζόμενους καθαριότητας – κοιμητηρίων, αφού η χορήγηση τους ως Μέσο Ατομικής Προστασίας δεν προβλέπεται.
  • Συστήνεται Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει μέλος του προεδρείου του σωματείου Ε.Ε.Δ.Α., ώστε να ελέγχει την διαδικασία προμηθειών και την ποιότητα των ειδών που θα χορηγούνται.
  • Αρχίζει η σύνταξη των πινάκων με τους δικαιούχους και τα ποσά που τους αναλογούν για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα παρελθόντων ετών που δεν έχουν δοθεί. Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το ζήτημα, θα είναι δυνατή η άμεση καταβολή των χρημάτων.
  • Θα υπάρξει πρωτοβουλία από τη Δημοτική Αρχή ώστε οι διαδικασίες προμηθειών να γίνουν ταχύτερες.
  • Προχωρεί η διενέργεια μετρήσεων σχετικά με μικροβιολογικούς κινδύνους που απειλούν τους εργαζόμενους από το ΕΛΙΝΥΑΕ.
  • Θα γίνουν σεμινάρια Εκπαίδευσης και Ασφάλειας του προσωπικού.
  • Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η μετεγκατάσταση του αμαξοστάσιου της Ιεράς Οδού. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω σ΄ αυτό το θέμα.
  • Προχωράει η διαγωνιστική διαδικασία για την μετεγκατάσταση τριών τομέων καθαριότητας καθώς και ο έλεγχος καταλληλότητας όλων των τομέων, στις Επτά Δημοτικές Κοινότητες.
  • Υπογράφηκε η σύμβαση για τα ανταλλακτικά. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παραλαβή τους. Επίσης υπάρχει ανάδοχος και μένει η υπογραφή της σύμβασης για τα ελαστικά των απορριμματοφόρων.
  • Η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην πρόσληψη μονίμου προσωπικού. Ο ακριβής αριθμός δεν προσδιορίστηκε. Η πρόταση της Ε.Ε.Δ.Α είναι για πεντακόσιους (500) εργαζόμενους.
«Φαίνεται συνάδελφοι ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι. Όλα τα παραπάνω, θα είναι στην εποπτεία του Γενικού Γραμματέα κ. Καστανάκη, όπως δηλώθηκε από τον ίδιο. Εμείς θα ελέγχουμε, όπως οφείλουμε τις διαδικασίες. Η αντίδρασης μας, αν αυτά δεν υλοποιηθούν, δεν θα περιοριστεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Ας το λάβουν καλά υπόψη τους αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Ευχαριστούμε τους πολλούς συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και ακολούθησαν τον αγώνα μας. Ζητάμε από τους λίγους που δεν απέργησαν να αντιληφθούν ότι στους αγώνες δεν περισσεύει κανείς. Δηλώνουμε ότι τους περιμένουμε δίπλα μας στις επόμενες κινητοποιήσεις», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των τριών Σωματείων.
πηγή https://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου