Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Με « διαγωνισμό» μέσα… στο Σαββατοκύριακο (!) προσέλαβε η Καλλιθέα 60 εργαζομένους


 Δήμος Καλλιθέας: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την Πλατεία  Κύπρου και Πλατεία Ηρώων - OTA VOICE

Αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν στην Καλλιθέα επί διοίκησης Κάρναβου , όχι μόνο δεν είχαν ξανασυμβεί ποτέ στην πόλη αλλά και πουθενά , σε κανέναν άλλο δήμο της χώρας .
Ακολουθώντας πιστά την πολιτική «ηθική» και στάση Βουλγαράκη ότι « είναι νόμιμο είναι και ηθικό» ο Δήμος Καλλιθέας , με υπογραφή Κάρναβου , προέβη το …Σαββατοκύριακο σε …δεκάδες προσλήψεις – εξπρές.

Απόγευμα Παρασκευής ( 11/9) το αποφάσισε και Σάββατο ( 12/9) , που είναι ΚΛΕΙΣΤΟΣ ο δήμος έθεσε ως « διορία» για να υποβάλλονται οι αιτήσεις ηλεκτρονικά : Μια μόνο ημέρα ! μετά,Κυριακή (13/9) και πάλι αργία … επέλεξε και ποιους θα πάρει!!!

Είναι ξεκάθαρο , ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία των κατοίκων της Καλλιθέας , αποκλείστηκε από αυτό το διαγωνισμό αφού ούτε « μυρωδιά» δεν πήρε ότι γίνεται διαγωνισμός:
Μόνο όσοι τυχόν…ειδοποιήθηκαν και όσοι «διαβάζουν» καθημερινά τις αποφάσεις που αναρτά ο δήμος στη « Διαύγεια», που σημαίνει αν όχι κανείς ( πλην των Δημοτικών Συμβούλων και ούτε όλοι τους ) , ελαχιστότατοι, το πληροφορήθηκαν .
Ακόμη όμως και να ενημερώθηκαν, είχε μόλις …λίγες ώρες διορία για να συμμετάσχει κάποιος στο διαγωνισμό , κάτι που είναι σχεδόν ανέφικτο να συγκεντρώσει όλα τα χαρτιά που απαιτούνται για την υποβολή της σχετικής αίτησης .

Καταγγέλλει ο Ασκούνης
Σ΄ανακοίνωση του , ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης « Προοπτική Ζωής» , Κώστας Ασκούνης κατήγγειλε τα εξής :
« Τελευταία μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα καλούν έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την πρόσληψη 60 εργατών καθαριότητας – συνοδών απορριμματοφόρων, δίμηνης διάρκειας, για να ενισχύσουν την καθαριότητα των σχολείων, όπως ισχυρίστηκαν.
Τα εύλογα ερωτήματα είναι πολλά.
1. Αλήθεια, την Παρασκευή το απόγευμα ανακάλυψαν ότι το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για τον ασφαλή καθαρισμό των σχολείων για την προστασία μαθητών – εκπαιδευτικών από τον Covid-19;
2. Δύο μήνες αφότου έκλεισαν τα σχολεία τι ακριβώς έκαναν;
3. Γιατί ο Δήμαρχος απέρριψε το σχετικό αίτημα που θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Αυγούστου το οποίο ήταν και απαίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.
4. Είναι δυνατόν η προκήρυξη και υποβολή των αιτήσεων ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ δηλαδή « το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι ώρα 23:59» ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις;
Πρόκειται για πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και ίσων ευκαιρίων για εύρεση εργασίας.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο Δήμαρχος οφείλει να ασχοληθεί με σοβαρότητα στα προβλήματα που ανακύπτουν.
Καλές οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο για «απολυμάνσεις» που αφορούν μυοκτονία και απεντόμωση, αλλά σήμερα προέχει η υγιεινή και η ασφάλεια των σχολείων και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας που μόνο με υπευθυνότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά».

ΠΗΓΗhttps://newsta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου