Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Με 36,5 χιλιάρικα... αποτιμήθηκε η ζωή του 5χρονου που κατασπαράχτηκε από δεσποζόμενα σκυλιά στην Κοζάνη

 rott kozani

Μια συγκλονιστική δικαστική απόφαση αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο πανελλήνιο, τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για την καταδίκη ενός ζευγαριού σε φυλάκιση πέντε ετών με τη μετατροπή της όμως σε χρηματική ποινή 20 ευρώ την ημέρα (δηλαδή 36.500 ευρώ για τον καθένα), το οποίο κρίθηκε ένοχο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης επειδή τον Απρίλιο του 2016, τα σκυλιά του τραυμάτισαν θανάσιμα ένα πεντάχρονο αγόρι, τον Στάθη, που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του.

Στην απόφαση του δικαστηρίου περιλαμβάνονται περιοριστικοί όροι, όπως η εμφάνιση του ζευγαριού δύο φορές την εβδομάδα στον αστυνομικό τμήμα, η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και να μην έχει στην κατοχή του ζώο συντροφιάς.

Όπως είναι φυσικό η δικαστική απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο πανελλήνιο αφού μάλιστα πρόκειται για τον θάνατο ενός παιδιού όταν μάλιστα η κακοποίηση ενός ζώου – και ορθότατα – τιμωρείται με πολύ υψηλότερες ποινές.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι πως οι καταδικασθέντες υποστήριξαν ότι το παιδί πέθανε εξαιτίας λαθών των γιατρών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ότι μεταφέρθηκε σε αυτό και προανήγγειλαν την άσκηση έφεσης επί της πρωτόδικης απόφασης αφού θεωρούν ότι αυτή τους... αδικεί! 

http://www.notioanatolika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου