Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα «τεχνολογία» στη Χωματερή Καλύμνου. Καπνός χωρίς φωτιά!

 

Μία νέα «τεχνολογία» βλέπουμε να εφαρμόζεται στη Χωματερή Καλύμνου στα Γιανοχώραφα, τις τελευταίες 10 ημέρες.

Καπνός χωρίς φωτιά!!

Η λαϊκή ρήση « Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» καταρρίφθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, που φαίνεται να βρήκε τον τρόπο να «εξαφανίζει» του σωρούς σκουπιδιών που μεταφέρονται στη Χωματερή καθημερινά, χωρίς φωτιά, αλλά μόνο με καπνούς !!

 Να θυμίσουμε ότι από το τέλος Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, λόγω των  μεγάλων πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα, του δεκαπενταύγουστου και της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα εορταστικές  εκδηλώσεις της επετείου της ναυμαχίας του Γέροντα, οι «γνωστοί άγνωστοι» απέφυγαν να προχωρήσουν στην καύση των σκουπιδιών.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα ξεκίνησε και πάλι η Χωματερή να καπνίζει επί  καθημερινής βάσεως.

Το περίεργο βέβαια είναι ότι επί 10 και πλέον ημέρες που ΚΑΠΝΙΖΕΙ συνεχώς η Χωματερή της Καλύμνου, δεν είδαμε να ανησυχούν οι υπευθύνοι της Δημοτικής Αρχής, για να προβούν στην κατάσβεση της όποιας εστίας υπάρχει που εκλύει τον καπνό!

Επίσης δεν υπήρξε κάποια από τις συνηθισμένες  βαρύγδουπες δηλώσεις περί «αγνώστων εμπρηστών»  εναντίον των οποίων θα υποβληθούν μηνύσεις από τη Δημοτική αρχή!

Προφανώς η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι είναι «χαμηλής όχλησης» και το καθημερινό ΚΑΠΝΙΣΜΑ,χωρίς φλόγες τη «βολεύει» αφού η «δουλειά» γίνεται και με αυτό τον τρόπο . Το σπουδαιότερο είναι ότι δεν ζητά την παρέμβαση της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έτσι αποφεύγονται,  η διενέργεια της όποιας προανάκρισης και δικογραφίας και οι απορρέουσες τυχόν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους διαχείρισης και ελέγχου της Χωματερής.

Ένα πραγματικό «προπέτασμα καπνού» για την αποφυγή των συνεπειών!! 

πηγή https://kalymnos-news.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου