Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Μετακίνηση μέλους πληρώματος απορριμματοφόρου επειδή είναι ανεμβολίαστος

 


Μέλος πληρώματος απορριμματοφόρου Δήμου μετακινήθηκε σε άλλο δρομολόγιο (και με άλλο πλήρωμα) λόγω του ότι, δεν έχει κάνει το εμβόλιο, μετά από καταγγελίες δύο συναδέλφων του – μελών του ίδιου πληρώματος.

Μάλιστα, στο άξιο αναφοράς αυτό γεγονός, γίνεται λόγος για «ψυχολογική πίεση» του εν λόγω εργαζομένου, με τον Πρόεδρο της ΠΑ.Σ.Ε – ΟΤΑ, κ. Δημήτρη Τρομπούκη - πρόσωπο το οποίο έκανε γνωστό το γεγονός -, να παρεμβαίνει, και τον εργαζόμενο Καθαριότητας να επιστρέφει στο αρχικό δρομολόγιό του, τελικά.

Μάλιστα, οι δύο καταγγέλλοντες μετακινήθηκαν σε άλλο δρομολόγιο.

«Πριν 3 ημέρες μας ειδοποίησε συνάδελφος ότι δεχόταν ψυχολογική πίεση λόγω του ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο από τους άλλους 2 συναδέλφους του πληρώματος οι οποίοι το είχαν κάνει. Λόγω των συνεχών εντάσεων ο επόπτης αποφάσισε να μετακινήσει τον συνάδελφο σε άλλο δρομολόγιο με άλλο πλήρωμα παρόλο που ο συνάδελφος τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας αλλά και υποβαλλόταν σε self test όπως προβλέπεται.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον επόπτη, προς τιμή του, μας επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό και ότι δεν μπορούσε να βρει άλλη λύση. Στην συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας του κάναμε γνωστό ότι θα απευθυνθούμε στον Προϊστάμενο καθαριότητας για το συμβάν αυτό και θα παρακαλούσαμε να επιβεβαιώσει και σε αυτόν το γεγονός αυτό. Και πάλι προς τιμή του η απάντηση του ήταν θετική.

Την επόμενη ημέρα ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος έγινε η σχετική επιβεβαίωση από τον επόπτη. Ο συνάδελφος επέστρεψε στο δρομολόγιο του και μετακινήθηκαν οι άλλοι 2 συνάδελφοι από το δρομολόγιο.

Με δεδομένο ότι το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό παρά μόνο σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, δεν θα ανεχτούμε καμία στοχοποίηση συναδέλφου από υπηρεσίες πόσο μάλλον από τους ίδιους τους συναδέλφους. Τονίζουμε ότι το εμβόλιο αποτελεί προσωπική υπόθεση του καθενός και δεν είναι υπηρεσιακό θέμα προς το παρόν τουλάχιστον.

Το θέμα θεωρείται λήξαν…», ανέφερε ο κ. Τρομπούκης.


πηγή https://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου