Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε, κ. Δήμαρχε Παύλου Μελά (13-10-2021)

 

Ξαφνικά ο Δήµαρχος Παύλου Μελά µας αγάπησε και θέλει να επιλύσει ένα πρόβληµα που ο ίδιος δηµιούργησε ή «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» όπως µας δίδαξαν οι αρχαίοι ηµών πρόγονοι;

Ο λόγος για την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης της Δηµοτικής Αρχής στο θέµα της αποτίµησης σε χρήµα και της αναδροµικής καταβολής των Μέσων Ατοµικής Προστασίας (ΜΑΠ) των ετών 2019 και 2020. Θυµίζουµε ότι η Δηµοτική Αρχή, παρά τις επανειληµµένες εκκλήσεις του σωµατείου µας αρνούνταν την υποχρέωση που έχει απέναντι στους εργαζόµενους να καταβάλει τα αναδροµικά των ΜΑΠ (και του γάλακτος).

Αρνήθηκε ακόµη και να τεθεί θέµα συζήτησης στο Δηµοτικό Συµβούλιο, ενώ παράλληλα εξασφάλισε και αρνητική γνωµοδότηση του νοµικού συµβούλου του δήµου, ότι δήθεν το γάλα δεν συµπεριλαµβάνεται στα ΜΑΠ και άρα δεν νοµιµοποιείται στην καταβολή του. Έφτασε µάλιστα στο σηµείο να αγνοήσει και την γνωµοδότηση της νοµικής συµβούλου της ΑΔΕΔΥ, στην οποία απευθύνθηκε το σωµατείο µας – µιας και η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ήθελε να κακοκαρδίσει τη Δηµοτική Αρχή – και η οποία επεσήµανε ότι «…ο νοµοθέτης µέσω της παραποµπής στα ΜΑΠ που προβλέπει η ΚΥΑ υπ’αριθµ.47326/7.6.2019 συµπεριέλαβε το γάλα στα αποτιµώµενα σε χρήµα είδη…» και ότι «…είναι σαφές ότι το γάλα περιλαµβάνεται στο πεδίο εφαρµογής της νυν ισχύουσας ρυθµίσεως της παρ.1 του άρθρου 97 ν.4483/2017» και άρα η Δηµοτική Αρχή είναι υποχρεωµένη στην αναδροµική καταβολή του.

Η άρνηση αυτή της Δηµοτικής Αρχής οδήγησε το σωµατείο και τους εργαζόµενους να προσφύγουν στο έσχατο µέσο, που είναι απόφασή τους για κατάθεσουν οµαδική δικαστική προσφυγή, για την αναδροµική καταβολή όλων των χρωστούµενων ΜΑΠ, δηλαδή και του γάλακτος για το διάστηµα 2019-2020. Βλέποντας όµως, η Δηµοτική Αρχή, την αποφασιστικότητα των εργαζοµένων και ενώπιον του ενδεχόµενου να καταδικαστεί, όχι µόνο για την µη καταβολή των αναδροµικών, αλλά και για τις ποινικές ευθύνες που αυτό συνεπάγεται, αποφάσισε να αλλάξει τροπάρι και χρησιµοποιώντας απειλές και εκβιασµούς για να πάρουν οι εργαζόµενοι πίσω τις προσφυγές και ότι, αν γίνει αυτό, θα τους καταβάλει τα αναδροµικά. Η αλλαγή στάσης της Δηµοτικής Αρχής δείχνει ότι έχουµε δίκιο ως εργαζόµενοι και ότι µε την ενότητα και τον αγώνα µας µπορούµε να διασφαλίσουµε τις κατακτήσεις και τα δικαιώµατά µας.

Έχουµε όµως χρέος απέναντι στην εµπιστοσύνη που µας δείχνουν οι εργαζόµενοι να επισηµάνουµε και την υποκρισία της Δηµοτικής Αρχής και να αποκαλύψουµε τις προθέσεις της.

Είναι φανερό ότι θέλει να πάρουµε πίσω τις αγωγές µας, για να κερδίσει χρόνο και να παραγραφεί η δυνατότητα καταβολής των ΜΑΠ για το 2019 και του γάλακτος για το 2019 και για το 2020.

Εµείς προκαλούµε την Δηµοτική Αρχή, αν είναι ειλικρινής, να φέρει µέσα στο επόµενο 15µερο το θέµα στο Δηµοτικό Συµβούλιο και να ληφθεί απόφαση για την καταβολή των ΜΑΠ, και του γάλακτος συµπεριλαµβανοµένου, και εµείς θα ανακαλέσουµε τις αγωγές µας.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδηµα. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού και καλούµε όλους τους εργαζόµενους, ανεξάρτητα παραταξιακής ή άλλης τοποθέτησης, να παραµείνουµε συσπειρωµένοι, αν θέλουµε να διατηρήσουµε την αξιοπρέπεια, τα δικαιώµατα και τις κατακτήσεις µας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗ

πηγή  http://ergasianet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου