Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Τι θα μπορούσε να κάνει ο κακομαθημένος Μπακογιάννης με 5 εκ. ευρώ…

 Τι θα μπορούσε να κάνει ο κακομαθημένος Μπακογιάννης με 5 εκ. ευρώ…

Με 5.000.000€ ο Δήμαρχος θα μπορούσε:

- Να φτιάξει τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια σε όλο τον Δήμο Αθηναίων και ειδικά σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως τα Πατήσια, ο Κολωνός, τα Σεπόλια, η Ακαδημία Πλάτωνος, ο Άγιος Παντελεήμωνας, η Κυψέλη κλπ.

 

- Να εξωραΐσει παρατημένες πλατείας, να φυτέψει σε αυτές δέντρα, να βάλει κάδους, να τοποθετήσει παγκάκια, να τις κάνει σημείο συνάντησης για την γειτονιά.

 

- Να δημιουργήσει νέα πάρκα σε παρατημένες εκτάσεις, όπως για παράδειγμα το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο του Βότρυς ή χώρος Κοροπούλη στα Σεπόλια. Να φυτέψει πράσινο, να κατασκευάσει παιδικές χαρές, νέα γήπεδα για να αθλούνται οι δημότες. Χώρους ανάσας και αναψυχής για όλους.

 

- Να αναβαθμίσει τα υποβαθμισμένα Δημοτικά Ιατρεία. Να δώσει μια ώθηση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου οι πολίτες να μην τρέχουν στα νοσοκομεία με το παραμικρό.

 

- Να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας για άστεγους. Δομές όπου οι συμπολίτες μας που ζουν στον δρόμο θα μπορούν να βρουν ένα πιάτο φαγητό, θα μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο, θα έχουν έναν χώρο για να κοιμηθούν.

 

- Να φτιάξει νέους παιδικούς σταθμούς, να αγοράσει εγκαταλειμμένα νεοκλασικά κτίρια, να τα ανακαινίσει και να τα κάνει παιδικούς σταθμούς, χώρους διδασκαλίας, χώρους πρόσθετης διδακτικής υποστήριξης.

 

- Να προσλάβει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, να καθαρίζουν συχνότερα όλα τα σημεία του Δήμου, να μην υπάρχει μέρος με σκουπίδια που υπερχειλίζουν ή που περνάει καθαριστής 2 φορές την εβδομάδα. Να μην υπάρχει πάρκο χωρίς τον δικό του κηπουρό, τον δικό του φύλακα.

 

- Να φυτέψει δέντρα σε υποβαθμισμένες γειτονιές. Σε μέρη με έλλειψη πράσινου. Σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

 

- Να αναβαθμίσει τα δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια, τις λέσχες φιλίας, να δημιουργήσει κυψέλες πολιτισμού όπου οι δημότες θα μαθαίνουν χορό, ζωγραφική, φωτογραφία, θέατρο.

 

Παρόλα αυτά ο κ. Μπακογιάννης επιμένει να λειτουργεί σαν ένας κακομαθημένος επισκέπτης που ήρθε για να φύγει.

 Που κάνει μια θητεία-αναγκαίο κακό για τον ίδιο, απλά για να βάλει τα απαραίτητα ένσημα στο πολιτικό του βιογραφικό και να προχωρήσει παραπέρα την πολιτική του "καριέρα".

 Που δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα που πληρώνουν οι Δημότες του και τα κατασπαταλά σε υπερκοστολογημένες ψευδοπιπεριές και τσίγκινες ζαρντινιέρες. 

Ένα κακομαθημένο παιδάκι που μας κοροϊδεύει μες τα μούτρα μας, που δεν αγάπησε ποτέ την Αθήνα, γιατί Αθήνα δεν είναι μόνο η Ακρόπολη, το Σύνταγμα, η Ερμού, η Πανεπιστημίου.

Αθήνα είναι, οι γειτονιές της κάθε μια με τα δικά της χαρακτηριστικά. Η πολυπολιτισμική Κυψέλη, τα παλιά αρχοντικά Πατήσια, ο Κολωνός και τα Σεπόλια γειτονιές αποτέλεσμα της εσωτερικής μετανάστευσης, το αστικό Παγκράτι, οι φοιτητογειτονιές οπως οι Αμπελόκηποι, το Ψυρρή, ο Κεραμικός και το Μεταξουργείο των καλλιτεχνών και της πολιτισμικής καινοτομίας, τα ροκ Εξάρχεια του Σιδηρόπουλο και του Άσιμου. Αθήνα είναι εκείνα τα καλοκαίρια βράδια που δεν σε ενδιαφέρει αν θα την γυρίσεις από άκρη σε άκρη με τα πόδια, που σε κάθε στενό θα δεις την ιστορία της, την αρχοντιά της.

 Είναι η πόλη που ξέρεις ότι δεν κοιμάται ποτέ. Είναι οι πλατείες της με τα μαγαζιά που σε πήγαινε μικρό ο παππούς, που ήπιες τον πρώτο σου καφέ, που ερωτεύτηκες, που πανηγύρισες. Είναι οι εξεγερμένοι, οι μετανάστες, οι "απόκληροι" που αισθάνονται ότι σε αυτήν θα βρουν αποδοχή, ένα σημείο έκφρασης της προσωπικότητάς τους, των ανησυχιών τους, ένα σημείο συνάντησης ανθρώπων σαν και αυτούς.

Προφανώς ο κύριος Μπακογιάννης όντας επισκέπτης μέσα από μια γυάλα, μέσα από την προστασία που του προσφέρει το όνομά του και το status του, τα αγνοεί όλα αυτά και δεν τον ενδιαφέρει να τα μάθει, να γυρίσει, να ακούσει τον Δήμο του.

 Δυστυχώς ο κύριος Μπακογιάννης λειτουργεί σαν ένα κακομαθημένο παιδάκι που θεωρεί ότι όλα κινούνται γύρω του. Ότι ο ίδιος δεν είναι δυνατόν να έχει άδικο και το χειρότερο, ότι ο Δήμος είναι το παιχνίδι του... 

Γι' αυτό ο κύριος Μπακογιάννης θα είναι ένας ακόμα περαστικός-Δήμαρχος, και το κυριότερο ένας Δήμαρχος που όταν φύγει θα τον θυμόμαστε όλοι ως εκείνον που άδειασε τα ταμεία του Δήμου, χωρίς καμία συνέπεια για τον ίδιο...

 

Πηγή: Κυκλοθυμικός

https://kommon.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου