Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Κίνδυνος-θάνατος η χωματερή του Ασπροπύργου: Τοξικοί καπνοί αναδύονται αναδύονται από τα θαμμένα απόβλητα

Τοξικοί καπνοί αναδίνονται μόνιμα μέσα από τη γη. Μια παράνομη χωματερή, στην οποία, ανεξέλεγκτα, φορτηγά απορρίπτουν τα μπάζα και τα σκουπίδια τους, https://www.zougla.gr/greece/article/... όταν δεν «κοιτάζει» κανείς.
 Και μια ολόκληρη πόλη να υποφέρει κάθε φορά που πιάνει ο Βοριάς και όλη αυτή η ενοχλητική, εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία, τοξική δυσωδία, διαχέεται στον οικισμό.
 Είναι αφόρητο να περπατάς στους δρόμους και να αναπνέεις, ενώ ο τοξικός κίνδυνος εισβάλλει και μέσα στα σπίτια, αν κάποιος ξεχάσει να κλείσει τα μπαλκόνια του, μετατρέποντας τον βίο στην πόλη σε αργό και μόνιμο βασανιστήριο! 
Ο λόγος για τον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα τη θέση «Μάγουλα», όπου μια πυρκαγιά το καλοκαίρι έφερε στην επιφάνεια όλα αυτά που οι επιτήδειοι έκρυβαν επιμελώς «κάτω από το χαλί».
 Η διαρκής απόρριψη σκουπιδιών και μπάζων δεν είναι, όμως, το μόνο πρόβλημα στην περιοχή: 
Όπως αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο, φορτηγά πετούσαν χημικά, πλαστικά αλλά και -πιθανότατα- τοξικά απόβλητα στην περιοχή και στη συνέχεια τα... έθαβαν! 
 Η φωτιά του καλοκαιριού κατέκαψε και το ρυπαρό υπέδαφος, με αποτέλεσμα εδώ και δύο περίπου μήνες να αναδίνονται μόνιμα τοξικοί καπνοί! 
Η παραμονή μας για όση ώρα διήρκεσε το ρεπορτάζ στον χώρο ήταν αφόρητη, ενώ η οργή των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν για να μας εκθέσουν το πρόβλημα κάτι παραπάνω από έκδηλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου