Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Δημόσιο: Ολοκληρώνεται η λίστα με τις 5500 απολύσεις


Αριθμούς μετρούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να προκύψει το επιθυμητό νούμερο των 5500 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους και η χώρα να ανταποκριθεί στα συμφωνηθέντα με την τρόικα. Η προσπάθεια εντείνεται ενόψει και του νέου ελέγχου της τρόικας που επιστρέφει στην Αθήνα, ενώ και ο  Κυρ. Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει ότι ναι μεν δεν υπάρχουν νέοι ποσοτικοί στόχοι απολύσεων για το 2015, ωστόσο τα ήδη συμφωνηθέντα θα τηρηθούν κατά γράμμα.
Οι δεξαμενές, σε κάθε περίπτωση έχουν εντοπισθεί εδώ και καιρό και έχουν παρουσιαστεί και στους δανειστές.
Βάσει του σχεδιασμού 1050 απολύσεις θα προέλθουν από τη μείωση δομών στα υπουργεία Υποδομών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα 850 από ΝΠΙΔ του Υποδομών, 150 από φορείς του Αγροτικής Ανάπτυξης και 90 από το υπουργείο Πολιτισμού.
Συνεχίζεται επίσης ο έλεγχος για διορισθέντες με πλαστά πιστοποιητικά, παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, καθώς και η εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων, προκειμένου να απολυθούν και να μετρήσουν στο συνολικό αριθμό απολύσεων.
Επίσης το υπουργείο επιμένει και στην προσμέτρηση των 1.800 συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονταν με προσωρινές διαταγές και απολύθηκαν μετά την έκδοση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, αν και η τρόικα προς το παρόν δεν έχει δώσει το πράσινο φως.
Κατά συνέπεια ο αριθμός που θα υπολείπεται μέχρι τις 5500 αναμένεται να προέλθει από υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα επαναπορροφηθούν σε νέες θέσεις μετά την ολοκλήρωση του οκταμήνου.
πηγή http://www.localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου