Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο 16χρονος, που δεν θέλει να πληρώσει ποτέ στεγαστικό δάνειο, έφτιαξε μόνος το δικό του σπίτι [βίντεο]

Συντάκτης: enallaktikos.gr

O 16χρονος μαθητής Λυκείου Austin Hay σκέφτεται πολύ πιο μπροστά από την ηλικία του. Θέλοντας να αποφύγει μελλοντικά τις εξαρτήσεις από τραπεζικό δανεισμό για την απόκτηση σπιτιού, αποφάσισε να το κατασκευάσει μόνος του από τώρα!


Η οικονομική κρίση και η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων αποτέλεσαν έμπνευση για τον Austin, ο οποίος έφτιαξε το μικροσκοπικό σπιτάκι των λίγων τετραγωνικών μέτρων ξοδεύοντας μέχρι στιγμής 2.500 δολάρια. Ο Austin υπολογίζει ότι θα χρειαστεί συνολικά 12.000 δολάρια για να το ολοκληρώσει και γι' αυτό εργάζεται παράλληλα με το σχολείο σε δύο δουλειές. Με προσωπική εργασία και ευρηματικότητα έχει κατορθώσει να ρίξει το κόστος της κατασκευής στο μισό.


Αυτή τη στιγμή, το σπίτι βρίσκεται στην αυλή των γονιών του, αλλά σκέφτεται να το πάρει μαζί του και να μείνει σε αυτό όταν ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολλέγιο. Γι' αυτό τον λόγο, άλλωστε, το κατασκεύασε πάνω σε ένα τρέιλερ.

"Όταν ζεις σε ένα μικρό σπίτι, έχεις λιγότερους λογαριασμούς και ελάχιστα έξοδα. Δεν θέλω να πληρώνω πολλά χρήματα σε δάνεια και λογαριασμούς", λέει με χαρακτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου