Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Καταβολή εκλογικού επιδόματος σε Ο.Τ.Α


ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.
 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ.
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1207
Προς:
Υπουργό Εσωτερικών
κ. Αργύρη Ντινόπουλο
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Πανεπιστημίου 37
101 65 – Αθήνα

Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Εσωτερικών
κ. Γεώργιο Ντόλιο
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
Κύριοι Υπουργοί,
Σας ενημερώνουμε ότι, πολλοί Δήμοι δεν έχουν καταβάλλει ακόμα την εκλογική αποζημίωση στους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που συμμετείχαν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές καθώς και στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014.
Παρά ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα η εκλογική αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί καθώς πολλοί Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα με αποτέλεσμα πολλές Υ.Δ.Ε. να παρακρατούν τα ποσά αυτά και να μην τα αποδίδουν στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να δοθούν στους δικαιούχους υπαλλήλους.
Κύριοι Υπουργοί,
Επειδή τα ποσά αφορούν στην εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων και όχι σε επιχορήγηση προς τους Δήμους δεν μπορεί να συμψηφιστεί η απαίτηση με βεβαιωμένες οφειλές των Δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή σας για την καταβολή του πενιχρού ποσού που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και επισημαίνουμε πώς τέτοιου είδους συμπεριφορές αποθαρρύνουν και τους τελευταίους εργαζόμενους να θέλουν να εργαστούν στις επόμενες εκλογές. Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στην εξευτελιστική, απαξιωτική πολιτική της συγκυβέρνησης απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους της.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης
πηγήhttps://www.facebook.com/groups/155448757829384/895371663837086/?notif_t=group_activity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου